Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

Una experta de la Universitat Internacional de Catalunya aposta per potenciar l'economia circular i la descarbonització de les empreses

La Directora de l'Oficina de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de UIC Barcelona i professora de la Facultat d'Educació, Sílvia Albareda, ha assegurat aquest dimecres 22 d'abril que, una vegada se superi la crisi sanitària generada pel COVID-19, caldrà prendre mesures econòmiques que  “potenciïn la qualitat de vida” de la ciutadania “sense que es deteriori el medi ambient” i ha apostat per “potenciar l'economia circular i la descarbonització de les empreses comptant amb la participació ciutadana”.

UIC, 22 abril 20

Coincidint amb el Dia Mundial de la Terra, Albareda ha destacat que “l'emergència climàtica” ha de ser una prioritat pels governs que, segons ella, haurien de treballar per “disposar de ciutats i comunitats lliures d'emissions de gasos d'efecte hivernacle”. En aquest sentit, ha recordat que “tant la Generalitat de Catalunya com l'Ajuntament de Barcelona pretenen que les ciutats siguin totalment neutres de carboni de cara al 2050”.

Reduir el consum, potenciar el transport públic i la mobilitat sostenible són imprescindibles, segons l'experta de UIC Barcelona, per fer front a l'emergència climàtica.

Modificar hàbits de consum

Albareda també ha destacat que la situació de confinament que vivim actualment "es pot aprofitar per canviar o reinicialitzar els hàbits de consum" i ha suggerit que "cadascú calculi la seva pròpia petjada de carboni", ja que "si ho fem, serem conscients del que arribem a consumir a l'àmbit domèstic i buscarem estratègies per a consumir menys i d'una manera més sostenible".

Així mateix, ha assegurat que el confiament "ajuda a ser més conscients del que consumim a escala individual i familiar" i "la resposta per millorar el planeta a escala global depèn en gran manera de l'acció local". "Tinc l'esperança que aquesta situació de crisis global hagi contribuït a fer una reflexió més profunda, veient que el nostre planeta és fràgil i que l'hem de cuidar", ha afegit.

Albareda també ha celebrat la "millora de la qualitat atmosfèrica" que s'ha registrat arran del confinament, la reducció dels vols i de l'activitat productiva, si bé ha admès que aquests beneficis ambientals "són temporals". "S'hauria d'analitzar altres aspectes perquè, per exemple, han augmentat els residus de plàstics amb l'ús de guants", ha afegit.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.