Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

Les esglésies es preparen per ajudar els refugiats durant la pandèmia del COVID-19

És dur viure aïllat a casa durant la pandèmia del COVID-19 veient l'augment de la quantitat d'infectats amb el virus i del nombre de morts. Però hem de pensar en els refugiats i les persones desplaçades del món.

Consell Mundial d'Esglésies, 15 abril 20

ACT Aliança –l’aliança mundial de més de 145 esglésies i organitzacions relacionades que formen part de la família del Consell Mundial d'Esglésies (CME) i treballen juntes en més de 120 països- estava tan preocupada per la difícil situació dels vulnerables que va fer públic "una crida a una humanitat i governança global més contundent".

"Protegir-se vostè del # COVID-19 significa protegir als altres! Ajudeu als que treballen a la # primeralínea", va tuitejar ACT el 8 d'abril mentre els interessats tornaven l'atenció a zones com l'Orient Mitjà, la Banya d'Àfrica, el Sahel i la República Democràtica de Congo, on abunden els refugiats i els desplaçats.

Rudelmar Bueno de Faria, secretari general d'ACT Aliança, va dir en la seva declaració del 7 d'abril: "Amb consternació, veiem quant el COVID-19 ha afectat persones i nacions. Aquesta pandèmia és una de les majors crisis humanitàries en la història moderna i s'ha estès a països fràgils i afectats per conflictes".

Molts dels conflictes mundials han continuat mentre augmenta el nombre de morts pel nou coronavirus. Tot just s'ha prestat atenció a la crida del secretari general de l'ONU, António Guterres, el 23 de març a un cessament de foc immediat per ajudar a combatre la pandèmia.

De Faria va dir: "Aquesta pandèmia augmenta la vulnerabilitat de les persones que ja experimenten crisis humanitàries, pobresa, desigualtats i compromisos econòmics. Les necessitats humanitàries es tornaran més agudes i més difícils d'equipar i finançar, ja que els països de tot el món es centren en satisfer les seves pròpies necessitats relacionades amb el COVID-19".

Tàctiques de guerra econòmica

Va expressar així mateix la seva angoixa en veure a alguns governs utilitzant tàctiques de guerra econòmica per controlar les cadenes de subministrament de béns que de cop i volta semblen estratègics, el que soscava una resposta humanitària justa, especialment en països amb menys recursos econòmics.

Aquestes tàctiques s'aplicaven "en moments en què tots els governs i institucions haurien d'estar garantint l'accés ple, segur, immediat i sense restriccions per al personal humanitari i mèdic, així com els seus equips i subministraments, a les àrees més afectades".

"Les implicacions per als països amb sistemes de salut febles poden ser especialment severes, i poden afectar desproporcionadament a persones altament exposades o confinades, inclosos migrants i persones desplaçades, sol·licitants d'asil, refugiats i aquells vivint en assentaments informals", va dir De Faria.

El Departament de Servei als Refugiats Palestins del Consell d'Esglésies de l'Orient Mitjà va dir que les seves oficines estan tancades en moltes zones, excepte les oficines principals de Gaza en l'àrea sota el control de l'Autoritat Palestina.

Aquestes oficines segueixen funcionant malgrat els deu casos del COVID-19 a la Franja de Gaza.

"La situació és preocupant no només a la franja de Gaza, on només hi ha disponibles 60 respiradors per a una població de 2 milions, sinó també a Cisjordània, que disposa de 205 ventiladors per a una població de més de 2,5 milions".

"El sistema de salut palestí està sota pressió i està arribant a un punt crític. Aquesta raó està darrere dels estrictes tancaments imposats en aquest període per la policia palestina i les forces de l'ordre de l'Autoritat Palestina", va dir el Departament de Servei als Refugiats Palestins.

A continuació, va afegir que el principal problema a què s'enfronten els palestins ara són els treballadors que tornen d'Israel, ja que alguns d'ells són portadors del virus.

Test insuficients

"No hi ha bastants test per distribuir", va dir el Departament de Servei als Refugiats Palestins.

La Dra. Souraya Bechealany, secretària general de Consell d'Esglésies de l'Orient Mitjà, va parlar amb motiu de l'emissió per part del CME i les organitzacions ecumèniques regionals d'una històrica declaració pastoral conjunta en què afirmaven la urgència de romandre units per protegir la vida davant la pandèmia del COVID-19.

"En aquests moments en què la crisi del COVID-19 desafia i qüestiona a tota la humanitat, és important que les esglésies, juntes en el cos de Crist, parlin alt i clar per donar testimoni de la nostra fe i la nostra esperança en Jesucrist ressuscitat, i gosin la paraula profètica que ens ha estat confiada", va dir el 8 d'abril.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.