Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

Aquests són els 24 països consagrats a la Verge de Fàtima per pandèmia de coronavirus

En un moment històric per a l'Església, el Cardenal Antonio Marto, Bisbe de Leiria-Fàtima, va renovar la consagració de Portugal i Espanya, i d'altres 22 països al Sagrat Cor de Jesús i a l'Immaculat Cor de Maria, per demanar pels malalts i la fi de la pandèmia del coronavirus COVID-19. La cerimònia es va realitzar al Santuari de la Mare de Déu de Fàtima, aquest 25 de març.

ACIprensa, 26 març 20

Els altres 22 països que van ser consagrats, a comanda de les seves respectives conferències episcopals, són: Albània, Bolívia, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Eslovàquia, Guatemala, Hongria, Índia, Mèxic, Moldàvia, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, Polònia , Kenya, República Dominicana, Romania, Tanzània, Timor Oriental i Zimbabwe.

"La cerimònia es va realitzar a la Basílica de Nostra Senyora del Rosari de Fàtima, al costat de la imatge de la Mare de Déu habitualment venerada a la Capella de les Aparicions, i va ser presidida per Antonio Marto, vicepresident de la Conferència Episcopal Portuguesa (CEP) amb una antífona que es va repetir en espanyol i portuguès: 'Allibera'ns de la pandèmia que ens afligeix' ", informa l'agència Ecclesia de l'Episcopat portuguès.

També es va demanar a la Verge pels "nens, els ancians i els més vulnerables. Conforta els metges, els infermers, els professionals de la salut i els voluntaris cuidadors. Enforteix les famílies i referma'ns en la ciutadania i la solidaritat ".

El Cardenal Marto va recordar que a la Basílica estan sepultats els sants Francesc i Jacinta Marto, pastorets vidents de la Verge de Fàtima, que també van patir l'epidèmia de la grip espanyola el 1918.

El Purpurat també va demanar la seva intercessió als sants pastorets per "tants malalts que, en aquests dies i de forma dramàtica, experimenten la solitud de l'aïllament a què estan subjectes".

La nota recorda a més que ahir va fer exactament 36 anys i davant la mateixa imatge de Fàtima, el papa Sant Joan Pau II va consagrar solemnement el món sencer a l'Immaculat Cor de Maria.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.