Dilluns, 30 de Març de 2020
Sant Joan Clímac, monjo
  • ”No ens oblidem de tu” Campanya de recollida d’aliments pels col·lectius més vulnerables
  • Càritas Europa demana desallotjar els camps de refugiats a Grècia pel coronavirus
  • El Papa mostra la seva gratitud cap als que es preocupen pels altres
  • Càritas no tanca
  • P. Josep Miquel Bausset: Quaresma, quarantena i estabilitat
  • El Papa fa una donació de 30 respiradors a hospitals italians i espanyols
  • Concurs Bíblic de Catalunya edició especial confinament
  • Nou servei d'atenció espiritual per a malalts ingressats en centres hospitalaris
  • Els bisbes catalans parlen de la pandèmia pel coronavirus
  • El Papa concedeix la indulgència plenària en una pregària per la fi de la pandèmia

Els rostres de l'ajuda: El Consell Mundial d’Esglésies ofereix als seus especialistes suport durant la pandèmia del COVID-19

El Consell Mundial d'Esglésies (CME) està oferint a les esglésies membres alguns recursos amb rostre humà durant la pandèmia del COVID-19. S'ha posat a disposició un equip de vuit especialistes per consultar com poden les esglésies destriar les seves funcions durant la pandèmia del coronavirus, com poden adaptar-se pel que fa a comunitats religioses, i com poden relacionar-se entre elles i compartir experiències.

CME, 26 març 20

Aquests són els rostres no només dels coneixements especialitzats, sinó també de l'acompanyament cristià, segons va dir el Rev. Prof. Dr. Ioan Sauca, secretari general adjunt del CME per al programa de Formació Ecumènica i director de l'Institut Ecumènic de Bossey.

"Oferim aquest ajut com a part del suport mundial que ara estem donant tots els altres mentre passem col·lectivament per una època molt difícil", va dir Sauca. "Aquestes persones provenen d'una àmplia varietat de contextos i entorns, i esperem que les trobades de les esglésies membres amb elles els permetin a vostès ajudar al seu torn a altres".

Les vuit persones són:

La Rev. Dra. Nyambura J. Njoroge té experiència en desenvolupar les competències en matèria de salut de les comunitats religioses, així com a respondre a l'epidèmia de VIH i la SIDA.

El Dr Manoj Kurian ha estat portaveu del CME sobre qüestions mèdiques i de salut pública, i sobre salut i sanació des del context de la fe.

La Rev. Nicole Ashwood pot assessorar sobre com abordar les qüestions relacionades amb la violència sexual i de gènere, i donar claus per connectar les xarxes de dones amb les d'homes, incloent les novetats d'ONU Dones.

El Dr. Mwai Makoka es concentra en qüestions mèdiques i de salut pública, i també a les xarxes sanitàries cristianes i els vincles amb l'OMS.

El Rev. Dr. Benjamin Simon pot assessorar sobre com diferents esglésies estan afrontant la pandèmia del COVID-19, com establir connexions entre les esglésies, i com oferir assessorament general o atenció pastoral.

Joy Eva Bohol pot assessorar sobre l'acompanyament dels joves en temps de la pandèmia del COVID-19, i sobre cura personal i salut mental per fer front a l'aïllament, especialment per als joves que viuen sols, i facilitar espais segurs perquè els joves conversin entre ells sobre qüestions d'aïllament, l'ansietat pel que fa al futur o el fet d'estar allunyats de les seves famílies.

El Rev. Dr. Mikie Roberts pot compartir noves percepcions sobre la pregària ecumènica i l'espiritualitat, i sobre la procedència i l'intercanvi de cançons i oracions que abasten les expressions espirituals que es troben en les esglésies de tot el món.

Frederique Seidel pot assessorar sobre recursos i experiències relacionats amb els desafiaments als quals s'enfronten els nens, els joves, els educadors i els professors en la pandèmia del COVID-19.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

TOTS ELS ACTES HAN QUEDAT TEMPORALMENT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.