Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

Les processons de Setmana Santa podrien traslladar-se al setembre

La Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments, ha emès un decret que actualitza les indicacions generals donades als bisbes en l'últim document oficial promulgat el 19 de març passat. Entre altres coses el decret contempla que les expressions de pietat popular, les processons de Setmana Santa i el tridu pasqual podrien traslladar-se als dies 14 i 15 de setembre segons la determinació del bisbe diocesà.

AICA, 27 març 20

Al recordar que la data de la Pasqua no es pot traslladar, la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments recorda que als països afectats per la malaltia del Coronavirus Covid-19, tant bisbes com sacerdots han de celebrar els ritus de la Setmana Santa en un lloc adequat, sense la presència de gent, ometent la salutació de la pau i evitant la concelebració.

Igualment indica que es pot avisar a la gent sobre l'hora de les celebracions. També destaca la importància dels mitjans de comunicació i els seus serveis de transmissió en directe, insistint en la importància de dedicar una part del dia a l'oració i l'exercici litúrgic. A més, recorda que les jurisdiccions eclesiàstiques han de lliurar subsidis a la gent per promoure la pregària familiar i personal.

En particular sobre les celebracions de la Setmana Santa fa els següents aclariments:

Diumenge de Rams: Ha de celebrar-se en un lloc tancat, específicament en l'interior d'un edifici sagrat. Les Esglésies catedrals han d'adoptar la segona forma que preveu el Missal romà. Les parròquies i altres llocs faran servir la tercera forma.

Missa Crismal: D'acord amb la situació de cada país, els episcopats s'encarregaran de donar indicacions sobre el possible canvi de data.

Dijous Sant: Tenint present que ja és facultatiu, s'ha d’ometre el lavatori dels peus. Finalitzant la Missa de la Cena del Senyor, ha d'ometre’s la processó i al Sagrari es reservarà el Santíssim Sagrament. Per aquest dia hi ha una concessió particular perquè els sacerdots celebrin la missa al lloc adequat sense la presència de gent.

Divendres Sant: Els Bisbes han d'encarregar-se de preparar una intenció especial per al moment de l'Oració Universal. En aquesta intenció de recordar als que es troben en situació de perill per causa de la malaltia, és a dir, malalts i difunts. Durant l'adoració de la Creu, el petó estarà limitat al celebrant.

Vetlla pasqual: Només s'ha de celebrar a les Esglésies Catedrals i parroquials. En el moment de la litúrgia baptismal s'ha de mantenir la renovació de les promeses baptismals.

Finalment adverteix que llocs com seminaris, residències sacerdotals, monestirs i comunitats religioses han d'acollir les indicacions del document que té un caràcter oficial.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.