Dilluns, 30 de Març de 2020
Sant Joan Clímac, monjo
  • ”No ens oblidem de tu” Campanya de recollida d’aliments pels col·lectius més vulnerables
  • Càritas Europa demana desallotjar els camps de refugiats a Grècia pel coronavirus
  • El Papa mostra la seva gratitud cap als que es preocupen pels altres
  • Càritas no tanca
  • P. Josep Miquel Bausset: Quaresma, quarantena i estabilitat
  • El Papa fa una donació de 30 respiradors a hospitals italians i espanyols
  • Concurs Bíblic de Catalunya edició especial confinament
  • Nou servei d'atenció espiritual per a malalts ingressats en centres hospitalaris
  • Els bisbes catalans parlen de la pandèmia pel coronavirus
  • El Papa concedeix la indulgència plenària en una pregària per la fi de la pandèmia

L'església del Sant Sepulcre de Jerusalem tanca les portes pel coronavirus

L'església del Sant Sepulcre de Jerusalem va tancar aquest dimecres 25 de març les portes després de conèixer les últimes restriccions imposades per les autoritats israelianes a la lluita contra el coronavirus. Les mesures contra el Covid-19 ja van obligar fa uns dies a tancar la mesquita d'Al-Aqsa i anteriorment la basílica de la Nativitat de Betlem.

AICA, 26 març 20

La decisió de tancar el lloc de culte cristià, disposat de moment durant una setmana, va ser comunicat en una reunió entre representants de la policia israeliana i representants de les Esglésies que comparteixen la gestió del Sant Sepulcre.

Durant el tancament, les comunitats que tradicionalment resideixen dins de la Basílica -on romanen fins i tot de nit-, continuaran celebrant les litúrgies que marquen la jornada al lloc de culte, i s'han d'assegurar que "les oracions dins de la basílica" continuïn " amb més intensitat "." Resarem per demanar al Pare Celestial que posi fi a la pandèmia, per la curació dels malalts, per la protecció dels treballadors de la salut, per la saviesa dels pastors i governants, per la salvació dels que van perdre la vida ".

Així ho asseguren, en un comunicat publicat aquest dijous 26 de març, el Custodi de Terra Santa, el pare Francesco Patton, i els dos patriarques de Jerusalem, el greco ortodox Theofilos III i l'armeni apostòlic Nourhan Manougian, que guien els tres grups eclesials responsables de la gestió compartida del Sant Sepulcre, segons les regles codificades de l'anomenat "status quo".

En el mateix comunicat s'adverteix que les celebracions "continuaran regularment", encara que per evitar el risc de propagar la infecció, el nombre de participants en cada ritu individual "es limitarà a unes poques persones", autoritzades per entrar a la basílica només durant les litúrgies.

A Israel hi ha més de dos mil contagiats i ja es van produir algunes morts per coronavirus, mentre que milers de persones es troben en confinament i aïllats.

El 21 de març passat, en un anterior comunicat conjunt, els mateixos caps de les realitats eclesials que comparteixen la gestió del Sant Sepulcre, van confirmar la seva intenció de protegir el tresor del flux ininterromput d'oracions que s'eleven al cel des de la Basílica de Jerusalem, "també en aquests tristos moments en què els pelegrins no poden arribar a Jerusalem i els fidels locals es veuen obligats a quedar-se a casa".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

TOTS ELS ACTES HAN QUEDAT TEMPORALMENT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.