Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

Jornada per la Vida: Els bisbes posen la mirada en el personal sanitari

Aquest, 25 de març, Solemnitat de l'Encarnació del Senyor, la Conferència Episcopal Espanyola convida a celebrar la Jornada per la Vida i demana que aquest any la dediquem especialment a tot el personal sanitari que "sembra esperança" enmig de la pandèmia.

Santa Seu, 26 març 20

"Sembradors d'esperança", o com acollir, protegir i acompanyar la fase final de la vida: aquest és el tema triat al desembre passat per la Subcomissió Episcopal per a la Família i la Defensa de la vida per al Dia de la Vida 2020, que se celebra com sempre el 25 de març - ahir - solemnitat de l'Anunciació del Senyor.

Donada la situació de la pandèmia de coronavirus, els bisbes espanyols escriuen en el lloc web de la Conferència Episcopal que han decidit afegir una nota al missatge habitual que ja havien fet públic: "La celebració de l'Encarnació de Nostre Senyor Jesucrist tindrà una motivació especial aquest any "- es llegeix - hi ha una raó per no perdre l'alegria i l'esperança:" El Senyor està amb vosaltres ". En les circumstàncies actuals, els cristians hem de continuar en el nostre entorn, amb la nostra paraula i el nostre exemple, sembradors d'esperança, de pau i d'alegria ".

En aquestes circumstàncies particulars, els prelats també trien dirigir-se a les famílies: "És hora de cuidar-se uns als altres i practicar la misericòrdia dins de la família i amb les persones properes a nosaltres". I als sacerdots, que en aquest Dia de la Vida són més que tots sembradors d'Esperança, "disponibles per satisfer les necessitats espirituals dels qui les demanen i les necessiten": "El sacerdot, com Jesucrist, no pot retirar-se ni ocultar davant de la Creu, sinó que ha de mostrar a la societat que l'Església també surt amb ells, promovent la vida ", subratllen.

Un "sí a la vida", per tant, pronunciat per tots els membres de l'Església, especialment els religiosos i les religioses, que continuen mantenint l'acció caritativa ":" Ells fan possible -precisen- que no es quedin desatesos durant el confinament "els de sempre", com uns descartats, sinó que hi ha una Església que va amb compte que ningú es quedi fora, abandonat i descomptat de la llista dels germans".

En aquesta Jornada per la Vida, a més, "hem de tenir en compte, de manera molt especial, tot el personal de salut, que amb la seva dedicació i bona feina sembren esperança". Un pensament important, especialment a Espanya, on el virus, segons les últimes dades, corre ràpid ja que hi ha 56 mil infectats, inclosos uns 5.400 treballadors de la salut, a més de 4.000 morts.

Finalment, els bisbes demanen al Senyor per tots els sacerdots, diaques, voluntaris, personal de salut, membres de les forces de seguretat de l'estat i treballadors i funcionaris públics que han estat infectats i han donat les seves vides per ajudar a altres: Tots vosaltres sou els grans sembradors de l'Esperança Cristiana que ens parla d'un cel nou i una terra nova on no existeixi el plor, el dol ni el dolor i ens encoratja a renovar la nostra confiança en Déu i recordar una i altra vegada que el sentit de la nostra vida és l'esperança en la seva salvació".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.