Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

ÀFRICA- El Bisbe de Djibouti: "L'enemic Covid ha arribat, Càritas redueix l'ajuda"

"L'enemic ha arribat aquí a Djibouti: hi ha dos casos confirmats", escriu Mons. Giorgio Bertin, bisbe de Djibouti. "La nostra catedral està tancada des de dissabte passat: només deu de nosaltres que vivim dins el complex continuem celebrant la missa. Vam començar a transmetre les misses els dijous, dissabtes i diumenges a la nit a Facebook, així com el Via Crucis divendres a la nit. Els fidels han entès i aprecien la importància d'aquestes iniciatives", continua el bisbe." Falten voluntaris per al servei que oferim amb la nostra Càritas Djibouti als infants del carrer i ens hem vist obligats a reduir les activitats. Els més pobres podrien patir molt. Entre les mesures preventives ordenades per les autoritats locals, s'ha tancat l'aeroport i s'ha interromput la línia de ferrocarril cap a Etiòpia. A més, el personal de servei considerat no essencial ha de quedar-se a casa, les escoles van tancar des de divendres passat. Les mesquites també estan tancades".

Fides, 25 març 20

"La situació no és tan tràgica - afegeix Mons. Bertin -, però hem d'estar en guàrdia perquè les instal·lacions sanitàries aquí són realment fràgils. Molts ànims també a vosaltres a Roma i a Itàlia", conclou.

El Ministeri de Salut local ha establert un número gratuït per informar a la població sobre les mesures d'higiene que s'han d'observar i amb el qual comunicar-se en cas de necessitat d'un equip mèdic. Tots els dies, les autoritats sanitàries envien un missatge a cada número local amb les mesures de prevenció a seguir.

Les autoritats sanitàries civils i militars s'han unit per enfortir el control sanitari en els punts d'arribada i preparar l'hospital de Bouffard per a la quarantena, així com un centre de tractament per a casos greus a l'hospital d'Arta.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.