Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

"Tota vida humana, única i irrepetible, constitueix un valor inestimable", ha afirmat el Papa

El papa Francesc ha afirmat aquest, dimecres 25 de març, -dia en què l'Església recorda la solemnitat de l'Encarnació de la Paraula de Déu-, durant l'audiència general celebrada a la Biblioteca del Palau Apostòlic, que "tot ésser humà està cridat per Déu a gaudir de la plenitud de la vida, i tota amenaça a la dignitat i a la vida humana no pot no repercutir en el cor de l'Església, en les seves 'vísceres' maternals".

AICA, 25 març 20

El pontífex va recordar en la seva catequesi que "fa 25 anys, en aquesta mateixa data del 25 de març, que en l'Església és la festa solemne de l'Anunciació del Senyor, Sant Joan Pau II promulgava l'encíclica Evangelium vitae, sobre el valor i la inviolabilitat de la vida humana".

El Sant Pare va explicar que, en l'Evangeli del dia, en què es narra l'Anunciació i el "sí" de Maria al projecte de Déu, "la Mare de Déu acull el Verb que es fa carn, i accepta amb confiança cuidar-lo. Accepta convertir-se en mare del Fill de Déu. Així, en Maria, es realitza la trobada de Déu amb l'home".

Ha destacat que "el vincle entre l'Anunciació i 'l’Evangeli de la vida' és estret i profund, com va subratllar sant Joan Pau en la seva encíclica".

"Avui ens trobem oferint novament aquest ensenyament en el context d'una pandèmia que amenaça la vida humana i l'economia mundial", ha subratllat Francesc.

Aquesta situació "ens fa sentir encara més compromesos amb la paraula amb la qual comença l'encíclica. És aquesta: 'L'Evangeli de la vida és al cor del missatge de Jesús. Acollit per l'Església cada dia amb amor, s'anuncia amb fidelitat valenta com bona nova per als homes de tota època i cultura' ".

El Papa va insistir que aquest Evangeli de la vida "ha de ser anunciat de forma prioritària. I penso amb agraïment en el testimoni silenciós de tantes persones que, de diferents maneres, s'estan prodigant al servei dels malalts, dels ancians, de qui està sol i abandonat. Posen en pràctica l'Evangeli de la vida com Maria que, acollit l'anunci de l'àngel, va acudir a ajudar a la seva cosina Isabel que la necessitava".

Ha posat èmfasi que "la vida que estem cridats a promoure i a defensar no és un concepte abstracte, sinó que es manifesta sempre en una persona de carn i ossos: un nen tot just concebut, un pobre marginat, un malalt sol i desanimat, o en estat terminal, un que va perdre la feina, o que no aconsegueix trobar-lo, un migrant rebutjat".

"Tot ésser humà està cridat per Déu a gaudir de la plenitud de la vida", ha recordat, "i sent confiat a la preocupació materna de l'Església, tota amenaça a la dignitat i a la vida humana no pot no repercutir en el cor d'ella, en les seves 'vísceres' maternals ".

Va denunciar que "els atemptats a la dignitat i la vida de les persones continuen, per desgràcia, en aquesta època nostra, que és l'època dels drets humans universals; fins i tot ens trobem davant de noves amenaces i noves esclavituds, i no sempre les legislacions ofereixen la tutela de la vida humana dels més febles i vulnerables".

"El missatge de l'encíclica Evangelium vitae és, per tant, més actual que mai. Més enllà de les emergències, com aquesta que estem vivint, es tracta d'actuar en l'àmbit cultural i educatiu per transmetre a les generacions futures l'actitud de solidaritat, de cura, d'acollida, sabent que la cultura de la vida no és patrimoni exclusiu dels cristians, sinó que pertany a tots els que, lluitant per la construcció de relacions fraternes, reconeixen el valor mateix de cada persona, fins i tot quan és fràgil i pateix".

El papa Francesc va finalitzar la seva catequesi repetint que "tota vida humana, única i irrepetible, constitueix un valor inestimable. Això s'ha d'anunciar sempre de forma nova, amb la parresia de la paraula i la valentia de les accions. Això crida a la solidaritat i a l'amor fratern cap a la gran família humana i cadascun dels seus membres".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.