Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

Les entitats socials segueixen al costat de les persones més vulnerables

Les entitats socials, que acompanyen a persones en situació de vulnerabilitat, veuen aquests dies també afectada la seva activitat per la situació d’excepcionalitat que estem vivint. Malgrat tot, intenten continuar treballant, tot i les limitacions, perquè les persones que ja es troben en situacions de risc social o d’exclusió, no vegin agreujada encara més la seva situació

Jesuïtes, 25 març 20

Els centres han hagut d’aturar les activitats que impliquen treball en grup: les activitats amb infants i famílies, els cursos de formació, etc. Però mantenen aquelles activitats que estan dirigides a atendre les necessitats més bàsiques, com el lliurament d’aliments, i han adaptat l'acompanyament i el seguiment a famílies, infants i alumnes a través del contacte online o telefònic. 

Per això s’ha intensificat el seguiment telefònic, oferint tota la informació bàsica i l’orientació que es pugui, i s’estan activant noves maneres d’oferir recursos a distància a tavés d’internet o whatsapp. Preocupa especialment poder identificar els casos que requereixin una atenció especial, que puguin quedar aïllats sense suport, o que caiguin en una situació de precarietat o vulnerabilitat per les conseqüències del confinament.

Des de Migra Studium, treballant en xarxa amb les organitzacions Iridia, SOS Racisme, Tanquem els CIE, es va veure de seguida amb preocupació i es va denunciar la situació de risc i vulneració de drets que s’estava generant al CIE de Barcelona, cosa que va fer possible, finalment, aconseguir l’alliberament de les persones que hi estaven internades. A més, Migra Studium fa el possible per atendre les persones que acompanya l’entitat, adaptant-se la siutació actual, i mantenint el contacte a través de mitjans no presencials: el grup de joves i els alumnes dels diversos cursos es mantenen en contacte amb les educadores i el professorat a través de les xarxes.

Des de la Fundació la Vinya a l’Hospitalet de Llobregat garanteixen el seu servei de banc d’aliments i ens expliquen que al llarg de la primera setmana de confinament han repartit més de 150 lots d’aliments a famílies de Bellvitge-Gornal. L’entitat ha pogut copsar la incertesa i els temors que pateixen aquestes famílies, per on es pot veure afectada la seva situació arran de la crisi que estem vivint. I pot ser especialment crític en el cas de les persones sense sostre, a les que s’intenta donar suport amb menjar i material de protecció per reduir el seu risc de contagi. També es manté a través del contacte telefònic diari el projecte Lligams per acompanyar els veïns i veïnes que es troben sols. 

El centre Sant Jaume, de Badalona, ha interromput l’activitat presencial amb infants i famílies. Però l’equip de l’entitat segueix treballant, per evitar possibles situacions de desemparament. També es manté l’activitat, a distància, de la unitat d’escolarització compartida, per tal de garantir una certa continuïtat.

En una situació semblant treballa la Fundació Salut Alta, a Badalona, aturant les activitats presencials però mantenint l’atenció via telefònica de forma continuada per fer el seguiment de famílies i infants.

A Lleida, Arrels sant Ignasi, treballadors/es i voluntaris/es de l’entitat fan un esforç especial aquests dies, per tal que continuar fent el lliurament d’aliments i productes bàsics, mantenint contacte amb els pisos de reinserció o garantint l’obertura de les dutxes del centre obert de l’entitat per a les persones sense llar.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.