Dilluns, 30 de Març de 2020
Sant Joan Clímac, monjo
  • ”No ens oblidem de tu” Campanya de recollida d’aliments pels col·lectius més vulnerables
  • Càritas Europa demana desallotjar els camps de refugiats a Grècia pel coronavirus
  • El Papa mostra la seva gratitud cap als que es preocupen pels altres
  • Càritas no tanca
  • P. Josep Miquel Bausset: Quaresma, quarantena i estabilitat
  • El Papa fa una donació de 30 respiradors a hospitals italians i espanyols
  • Concurs Bíblic de Catalunya edició especial confinament
  • Nou servei d'atenció espiritual per a malalts ingressats en centres hospitalaris
  • Els bisbes catalans parlen de la pandèmia pel coronavirus
  • El Papa concedeix la indulgència plenària en una pregària per la fi de la pandèmia

El Consell Mundial d’Esglésies s'adapta a la realitat actual: "Rutines noves i emergents"

En començar una nova setmana, el secretari general del Consell Mundial d'Esglésies (CME), el Dr. Olav Fykse Tveit, explica la transició a la feina del CME durant la pandèmia del coronavirus.

Consell Mundial d'Esglésies, 25 març 20

Podria dir unes paraules sobre la situació actual de personal del CME durant la pandèmia del coronavirus?

Tveit: Vull expressar la meva gratitud als membres de personal del CME per la flexibilitat i la professionalitat que han demostrat davant la ràpida transició viscuda en les últimes setmanes. S'han adaptat a aquesta nova realitat.

Quines reunions importants es preveuen celebrar?

Tveit: Els dirigents del Comitè Central es reuniran en línia a finals d'aquesta setmana. També hem tingut una reunió amb les organitzacions ecumèniques regionals per discernir les millors maneres de col·laborar dins de les regions i entre elles en aquests moments. El grup està ara preparant una carta pastoral conjunta.

Com ha canviat la vida diària en el CME?

Tveit: El Grup de Direcció del Personal es reuneix cada dia laborable i està en contacte contínuament a través de WhatsApp per seguir de prop els últims esdeveniments, supervisar la planificació de les qüestions més urgents, així com per seguir avançant en la planificació a llarg termini, en particular de cara a la propera Assemblea a Karlsruhe. En les setmanes vinents, informarem sobre qualsevol canvi significatiu en els nostres plans. Ens mantenim en contacte amb els nostres col·legues, esglésies membres i associats ecumènics utilitzant mitjans tecnològics com WhatsApp, Skype i fuze, de manera que puguem seguir complint amb el nostre paper i el nostre mandat com CME, fins i tot en aquestes circumstàncies que requereixen noves solucions i maneres de treballar.

Quina és la situació pel que fa a l'accés al Centre Ecumènic?

Tveit: El Centre Ecumènic està tancat a tothom, excepte a les persones autoritzades, i només es pot accedir amb la targeta d'identificació. Un nombre mínim d'empleats garanteix la vigilància de l'edifici i el suport informàtic necessari. En vista de les últimes comunicacions de les autoritats suïsses, és evident que hem d'adoptar totes les mesures possibles perquè el major nombre possible de persones es quedin a casa.

Com està el CME tractant de trobar una manera de seguir endavant?

Tveit: Recordem de nou les circumstàncies excepcionals que estem vivint i que cada un de nosaltres ha de fer tot el que estigui a les seves mans per ajudar a gestionar les nostres vides a nivell professional i personal durant aquesta pandèmia. Seguim treballant i pregant junts al moviment ecumènic únic d'amor -utilitzant tant mitjans nous com tradicionals- per tenir cura els uns dels altres, dels nostres éssers estimats i de nosaltres, de manera que puguem trobar una manera d'avançar en aquests temps excepcionals que ens permeti treballar per un sol món i una sola humanitat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

TOTS ELS ACTES HAN QUEDAT TEMPORALMENT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.