Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

Les entitats sociocaritatives de la Diòcesi de Lleida continuen amb la seva tasca social i es reinventen per atendre als més vulnerables

La Xarxa d'Entitats Cristianes d'Acció Caritativa i Social del Bisbat de Lleida es van reunir per videoconferència el dilluns 23 de març passat per compartir la situació creada arran de la crisi sanitària del coronavirus. El Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, va participar en la reunió.

Bisbat de Lleida, 26 març 20

Les entitats mantenen el seu compromís de treballar pels més vulnerables de la nostra societat. Les entitats de la Xarxa van explicar en videoconferència com s'organitzen per continuar portant a terme la seva tasca social i alhora respectar les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries.

En aquest sentit, les Obres socials Maristes mantenen la seva tasca de prevenció educativa amb els infants dels centres oberts, de La Mariola, i els projectes de formació i laboral pels joves, a través de facilitar recursos pedagògics i educatius. A més, l'entitat continua fent seguiment, ajut de gestions i acompanyament de la situació que està vivint les seves respectives famílies. Podeu contactar amb l'entitat al 617 28 10 18.

La Fundació Arrels-Sant Ignasi continua oferint el servei d'aliments de la Botigueta per les persones i famílies en situació de vulnerabilitat. El Centre Obert de l'entitat s'ha reajustat al servei sense poder fer servir la sala d'estar, però reforçant els serveis d'higiene de dutxes i bugaderia. A la vegada, continuen els programes d'acompanyament a les persones amb problemes d'addiccions i la comunitat terapèutica. Podeu contactar amb la Fundació Arrels-Sant Ignasi al 973 28 90 00.

El Voluntariat Vicencià continua amb el repartiment d'aliments a les 120 famílies assignades pels Serveis Socials del Centre Històric. L'entitat ha repartit aliments el dilluns 23 de març i ho farà el dijous 26 de març ampliant les quantitats en proporció necessària d'aliments fins al pròxim repartiment que es farà el 14 d'abril.

A més, s'han reforçat les mesures preventives com la utilització de guants i mascaretes per les persones voluntàries i la limitació en el nombre de persones en l'espai de distribució dels aliments a famílies vulnerables.

Per la seva banda, Càritas Diocesana de Lleida està fent atenció telefònica al Tel: 973 28 30 81 de les vuit del matí fins a les dues de la tarda i a la tarda de quatre a set. A més, l'acollida social es continua fent de 10 a 13 hores amb permanència presencial d'un professional dels serveis de recepció, acollida, acollida laboral, Administració i una persona de la Secretaria Col·legiada. S'atén telefònicament i en cas d'urgència, atenció presencial complint amb les mesures dictaminades pel Covid 19. Dels programes d'Assessoria Jurídica, Habitatge, Gent Gran, CECAS i Voluntariat es fa un acompanyament telefònic.

Troballes té tots els serveis tancats. En cas de necessitat i a demanda de l'Ajuntament ofereix el servei de bugaderia, així com en cas d'excepcionalitat i d'urgència de força major es farà entrega de roba. També s'ha informat la ciutadania a través d'un vídeo on Rafa Allepuz, director de Càritas Diocesana de Lleida, demanava no dipositar roba als contenidors perquè el servei de recollida està parat fins que es reprendrien les activitats de Troballes.

A les Llars del Seminari, es manté el servei d'atenció telefònica a les famílies que viuen als pisos socials i es reforçarà l'acompanyament amb un seguiment amb videoconferència per petits grups.

Per la seva banda, Salesians Sant Jordi - PES Lleida manté el servei d'inserció sociolaboral i l'àmbit de medi obert que s'han organitzat a través del teletreball i del contacte informàtic o amb el mòbil amb els destinataris seguint amb els seguiments i plans de treball. L'àmbit residencial (CRAE i pisos d'emancipació) segueix funcionant, ja que és un servei bàsic. Tots els destinataris tenen diversos telèfons de contacte en cas que faci falta per temes més urgents.

La Fundació Privada Obra Mercedària s'està organitzant per mantenir a un nombre d'interns de tercer grau en el recurs residencial amb el qual conten. Actualment, els voluntaris de l'entitat no poden entrar al Centre Penitenciari ni rebre noves derivacions, però el pis segueix en actiu, complint les normatives sanitàries. L'Equip Coordinador compta amb el següent correu cooperatiu: llarjofre@obramercedaria.org, el qual vegem de dilluns a divendres de 9 h a 17 h.

Tanmateix, cal dir que el recurs residencial continua obert les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any per als interns de segon i tercer grau

Les entitats de la Xarxa volen expressar el seu sincer reconeixement a totes les persones que amb una grandíssima dedicació estan lluitant en primera línia contra el coronavirus. A la vegada volen adreçar a tots els ciutadans i ciutadanes, un missatge d'esperança, que ens ve per la confiança que Déu continua acompanyant-nos en aquest moment de pandèmia, i creiem que com a cristians es una obligació i una resposta de la caritat de Crist a tots els germans.

Volen agrair profundament la tasca dels professionals i voluntaris de les seves entitats amb els que conjuntament s'estan reinventant per continuar acomplint la seva missió que és estar al costat de les persones en situació de vulnerabilitat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.