Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

La parròquia de Santa Maria de Montblanc s’adapta als temps del Coronavirus

La pandèmia global del coronavirus o COVID-19 està trasbalsant tota la humanitat. La introducció d’aquest virus a les nostres vides  ha fet tremolar tot el sistema de societat del benestar al que estàvem acostumats. Empreses aturades, funcionant a mig gas o amb teletreball, centres d’ocis, bars i restaurants han tancat les seves portes, i evidentment, el sistema educatiu s’ha vist afectat, amb escoles i universitats tancades. L’Església Catòlica i els centres de culte tampoc s’escapen de la pandèmia i, per això, els bisbes de les deu diòcesis amb seu a Catalunya, fins i tot, han dispensat el precepte dominical als fidels mentre duri l’emergència sanitària.

Meritxell Roselló per a Flama.info, 26 març 20

Davant d’aquesta situació d’incertesa totes les parròquies i comunitats parroquials, amb molta creativitat i, gràcies a les noves tecnologies com internet, mantenen la difusió de la Paraula de Déu a tothom via telemàtica. Una d’aquestes és la parròquia de Santa Maria de Montblanc, que a través de la iniciativa del seu Plebà (rector), Mn. Simó Gras, manté els serveis de litúrgia a través d’internet (Canal Youtube), Facebook i Ràdio Montblanc i també, els serveis com Càritas. “Mirem de mantenir la vida litúrgica de la missa, el Via Crucis, durant la Quaresma; el rosari, ni que sigui a través d’internet i la ràdio. També mantenim els serveis bàsics de Caritas. I mantenim la catequesi oferint material als pares i mares”, així ho ha afirmat a l'Agència FLAMA.info. En una petita entrevista concedida, via correu electrònic, a l’Agència Cristiana de Notícies FLAMA.info, Mn Simó explica que la situació des de la parròquia es viu “amb preocupació i mirant d’adaptar-se a aquesta nova situació”. Ara per ara l’arxiprestat de la Conca de Barberà no ofereix aquest servei telemàtic de celebrar l’eucaristia. En preguntar-li si la resta de parròquies duent a terme aquestes accions ens explica “el tema de les celebracions telemàtiques només ho fem des de Montblanc de moment”.  

A més d’oferir de forma extraordinària aquest servei telemàtic, Mn Simó Gras, com a responsable de la parròquia s’ha dirigit als parroquians i parroquianes amb la carta: “Un moment per viure. Orientacions parroquials”. Es dirigeix als fidels de la parròquia animant-los a encarar la situació d’emergència “com a homes i dones empeltats a Crist i constituïts en el seu poble sant. Cal que llegim aquest moment com un temps de Déu, un temps en el qual Déu actua i ens interpel·la. Aprofitem-lo doncs per a créixer en les virtuts teologals de la fe, l’esperança i la caritat, i en el marc d’una quaresma ben viva.”

El Plebà de Montblanc des de les tres virtuts teologals de Fe, Esperança i Caritat ofereix una sèrie de propostes perquè “il·lumini les decisions converses i pensaments i de no deixar de viure units amb Crist” durant aquests dies de confinament. Anima als fidels de la parròquia a llegir la Bíblia, a redescobrir la Paraula de Déu, recuperar la pregària del rosari , seguir la litúrgia de les hores a través d’internet o a través de les aplicacions del mòbil. Convida els fidels a viure amb més intensitat l’esperança durant aquests temps “per tant no deixem que els embats del moment ens facin perdre l’esperança en la vinguda del Senyor. Com així demanem a totes les celebracions”, afirma. Demana que la Caritat guiï les decisions de tots els fidels de la parròquia per estar atents els uns als altres, respectar-se mútuament, realitzar trucades a persones llunyanes i estar atents a les persones que viuen soles en aquests moments.

Finalment agraeix a tots els servidors públics, especialment els sanitaris, que estan treballant per reconduir aquesta situació d’emergència. Acaba amb unes paraules dirigides al món econòmic, pels temps difícil que s’obrirà, “també una paraula de suport a tots els actors del món econòmic, s’obre un temps difícil, caldrà que hi posem el millor de cadascú per no fer encara més grossa la crisi econòmica i social que per molts encara és viva.”


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.