Dilluns, 30 de Març de 2020
Sant Joan Clímac, monjo
  • ”No ens oblidem de tu” Campanya de recollida d’aliments pels col·lectius més vulnerables
  • Càritas Europa demana desallotjar els camps de refugiats a Grècia pel coronavirus
  • El Papa mostra la seva gratitud cap als que es preocupen pels altres
  • Càritas no tanca
  • P. Josep Miquel Bausset: Quaresma, quarantena i estabilitat
  • El Papa fa una donació de 30 respiradors a hospitals italians i espanyols
  • Concurs Bíblic de Catalunya edició especial confinament
  • Nou servei d'atenció espiritual per a malalts ingressats en centres hospitalaris
  • Els bisbes catalans parlen de la pandèmia pel coronavirus
  • El Papa concedeix la indulgència plenària en una pregària per la fi de la pandèmia

Haití: Arquebisbe Dumas: "Quedeu-vos a casa, feu de cada llar una església domèstica"

Davant l'emergència de salut que involucra cada vegada més a tots els països del món, Mons. Pierre-André Dumas, Bisbe de la diòcesi d'Anse-à-Veau et Miragoâne, a Haití, va enviar a l’Agència Fides el missatge dirigit als fidels de la seva diòcesi. El text comença explicant el significat de la Quaresma, "per enfortir la nostra vida interior, perquè només així podrem trobar-nos amb Déu i descobrir la solidaritat amb els altres".

Fides, 24 març 20

"Considerant l'evolució de la pandèmia de coronavirus a Haití i en el món, ens enfrontem al risc d'haver de canviar la nostra vida social i eclesial, que compta amb una tradició de dos mil anys. Per tant, tenint en compte les mesures del nostre govern i les indicacions de la Conferència Episcopal d'Haití, els convido a quedar-se a casa i fer que cada casa es converteixi en una Església domèstica per viure en oració i solidaritat amb els més pobres i malalts".

El bisbe demana als sacerdots una major presència pastoral a la caritat, "per anunciar a el poble de Déu i als malalts de Covid-19, als treballadors de la salut, la indulgència plenària; celebrar l'Eucaristia amb un grup no major de 10 persones; suspendre qualsevol activitat pastoral i religiosa amb grups parroquials; assegurar que la comunitat no entri en pànic, predicant el missatge que Déu mai abandona al seu poble ". Finalment, el Bisbe invoca la protecció de la Mare del Perpetu Socors, patrona d'Haití, recordant que la pregària del poble s'ha escoltat sempre en altres ocasions.

Haití, el país més pobre d'Amèrica, s'ocupa de l'emergència sanitària del coronavirus amb molt pocs recursos. De fet, Haití viu en una emergència de salut "permanent", perquè no hi ha un sistema nacional de salut de facto. Els veritables centres de salut són les clíniques de les ONG i de l'Església. Les primeres notícies de fa tres dies van declarar 2 morts per Covid-19, però se suposa que ara hi ha diverses altres morts per la mateixa causa. A partir del 20 de març, les escoles estan tancades i els ports també estan tancats, hi ha controls en tots els mitjans de transport de mercaderies. Es tem que les mesures preses pel president d'Haití el dia 20 no puguin aturar la mobilitat de grups de persones que van a la recerca d'un treball ocasional per guanyar-se el necessari per a la supervivència diària.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

TOTS ELS ACTES HAN QUEDAT TEMPORALMENT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.