Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

Temps d’Església entrevista el delegat episcopal d'Ensenyament del Bisbat de Girona, Pere Micaló

L’espai audiovisual del Bisbat de Girona, Temps d’Església, entrevista aquesta setmana el Delegat episcopal d’Ensenyament i director del Secretariat Interdiocesà de l’Ensenyament de la Religió (SIERC), Pere Micaló, sobre el present i futur d’aquesta assignatura, així com de l’escola concertada. Després de desgranar alguns arguments a favor de cursar la classe de religió, entre els quals, assegura, el fet de poder comprendre el context d’altres matèries com la filosofia, l’art o la història, Micaló fa un aclariment: "La distinció entre la classe religió i la catequesi és en la qüestió de la vivència de la fe”. També fa referència a les dades actuals d'alumnat que fa l'assignatura, recordant que “a la Diòcesi de Girona, 1 de cada 3 alumnes hi està matriculat”.

Bisbat de Girona, 24 març 20

Pel que fa a les causes de la tendència a la baixa en l’interès cap a aquesta matèria, apunta al desconeixement dels pares i mares sobre el que s’hi fa, a la indiferència religiosa actual, a la secularització i a l’acceleració de la història”. El director del SIERC  demana “una reflexió molt profunda des de l’Església”, ja que considera que “podem contribuir a pal·liar l’analfabetisme religiós”, i proposa dues possibles sortides: “O es canvia la normativa o bé es crea una matèria alternativa”. En aquest sentit, aposta per “un diàleg serè i tranquil entre el Departament d'Educació i les confessions religioses per evitar que els alumnes surtin analfabets, religiosament parlant.”

Durant l’entrevista, Micaló també recalca que “els pares han de poder escollir l’escola que vulguin per als seus fills” i fa una defensa sense fissures de l’escola concertada, de la qual afirma que “és indispensable”: “No entendria el nostre país sense aquest tipus de centres”, remarca. El delegat d’Ensenyament del Bisbat de Girona assenyala que “l’escola pública i concertada són models complementaris; és una riquesa que hi hagi aquests models en el servei d’educació”. En concret, pel que fa a Girona i Salt, assegura que es troben en “un moment dolç”, ja que “hi ha molt bona entesa entre tots els centres”. Actualment, en aquestes dues poblacions hi ha 9.000 famílies entorn de l’escola concertada.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.