Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

Joan Planellas: "Fins a quin punt hem pensat en els altres, sobretot en els més malalts, els pobres, els sense sostre?"

Aquest proppassat diumenge dia 22 de març, IV de Quaresma, l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas,ha presidit la celebració de l'Eucaristia, a porta tancada, a la capella de Santa Tecla de la Catedral. La missa, concelebrada pel vicari general de l’arxidiòcesi, Mn. Joaquim Fortuny, ha estat retransmesa a través del web de l’arquebisbat i la seva pàgina de Facebook, com també per la pàgina de l’arxiprestat de Tarragona d’aquesta xarxa social. A data d’avui ha tingut més d’un miler de reproduccions.

Arquebisbat de Tarragona, 24 març 20

En l’homilia, l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, va expressar que «el camí del creient, el camí cristià té molts racons de foscor i molt sovint l’hem de seguir a les palpentes perquè la nostra mirada no dona per més. […] Potser aquests dies d’incertesa, de preocupació i d’angoixa, davant la greu crisi que patim, la nostra mirada ha estat merament parcial. Potser tan sols hem mirat per als nostres interessos. Fins a quin punt hem pensat en els altres, sobretot en els més malalts, els pobres, els sense sostre? Hem pensat i pregat realment pel personal sanitari i de serveis diversos que aquests dies s’està dedicant als altres fins a l’esgotament? Ens hem plantejat realment que el fet d’estar reclosos a casa era per a tots una crida a viure més sòbriament, una crida a l’austeritat?

«[…] En aquests moments especialment durs», va afirmar, «l’Església Catòlica vol oferir pregària i esperança, amb els seus recursos en favor dels afectats, així com fer sensible la presència del Senyor que salva i acompanya el seu poble, i anima tots els cristians a perseverar en la pregària de súplica perquè aviat se superi aquest terrible ensurt. Penseu que la reclusió a casa pot ser un bon moment per al recolliment i per la pregària. Recordeu-ho els uns als altres. És també un temps ideal per a la lectura de la Paraula de Déu. Mirem de trobar temps per a la lectura atenta i pregada dels passatges bíblics que l’Església ens ofereix en la litúrgia aquests dies de Quaresma».

També va adreçar unes paraules als preveres i a les laiques amb missió pastoral. «Els subsidis litúrgics, catequètics, pastorals i de pregària en família que s’han donat són més que suficients. Tracteu al poble sant de Déu com un poble adult en Crist i en la fe. Penseu que no depenen merament del clergat per a poder resar a casa».

Mons. Planellas va cloure l’homilia demanant la intercessió de santa Tecla, verge i màrtir, en aquests moments de tribulació a més de recitar la pregària que el papa Francesc ha recomanat resar des de l’inici d’aquesta epidèmia.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.