Dilluns, 30 de Març de 2020
Sant Joan Clímac, monjo
  • ”No ens oblidem de tu” Campanya de recollida d’aliments pels col·lectius més vulnerables
  • Càritas Europa demana desallotjar els camps de refugiats a Grècia pel coronavirus
  • El Papa mostra la seva gratitud cap als que es preocupen pels altres
  • Càritas no tanca
  • P. Josep Miquel Bausset: Quaresma, quarantena i estabilitat
  • El Papa fa una donació de 30 respiradors a hospitals italians i espanyols
  • Concurs Bíblic de Catalunya edició especial confinament
  • Nou servei d'atenció espiritual per a malalts ingressats en centres hospitalaris
  • Els bisbes catalans parlen de la pandèmia pel coronavirus
  • El Papa concedeix la indulgència plenària en una pregària per la fi de la pandèmia

Aquest dimarts s’escau el 40è aniversari de l'assassinat de Sant Romero

Monsenyor Óscar Romero va ser assassinat mentre celebrava missa el 24 de març de 1980 per un franctirador, amb la complicitat i col·laboració del govern. El llavors Arquebisbe de San Salvador denunciava la injustícia, i va ser considerat per l'Estat un enemic.

Vatican News, 24 març 20

Amb motiu dels 40 anys de l'assassinat de Mons. Oscar Romero, Arquebisbe de San Salvador, la Conferència Episcopal del Salvador ha declarat el 2020 "any jubilar martirial".

A causa de l'emergència sanitària internacional, l'Església no podrà celebrar un seguit d'activitats que estava previstes per recordar els màrtirs de Monsenyor Óscar Romero, i altres religiosos que van morir en el marc del conflicte armat.

L'Església salvadorenca va recordar el 12 de març, el 43 Aniversari del martiri del Pare Rutilio Grande; el 24 de març es commemora l'aniversari del martiri de Sant Romero, i el 14 de juny el 40è Aniversari del martiri del Pare Cosme Spessotto.

"El martiri és el major testimoni de la fe, ja que reprodueix fidelment el Crist, en lliurar la pròpia vida perquè altres tinguin vida en abundància", asseguren els bisbes en un comunicat.

Sant Óscar Arnulfo Romero va néixer el 15 d'agost de 1917 a Ciudad Barrios, departament de San Miguel, va viure una infància al costat dels seus altres germans en un entorn accentuat per la senzillesa, la humilitat i el fervor a la Mare de Déu, com s’afirma en dades biogràfiques. Valors morals que sumats als vots sacerdotals de pobresa i obediència, va segellar el destí del més universal dels salvadorencs.

El 2015, va ser reconegut com a màrtir per odi a la fe i beatificat a El Salvador. Va ser canonitzat pel papa Francesc el 14 d'octubre de 2018.

D'altra banda, diumenge passat es va complir un altre 40è aniversari, el de l'assassinat del jesuïta català Lluís Espinal, en aquest cas a Bolívia. S'està commemorant aquest fet amb diversos actes, ara ajornats per la crisi del coronavirus però que es reprendran tan aviat com sigui possible.

.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

TOTS ELS ACTES HAN QUEDAT TEMPORALMENT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.