Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

Colòmbia celebra el Dia del Nen per Néixer: La vida no pot ser suprimida

Sota el lema: "On hi ha vida hi ha esperança", l'església colombiana celebra la jornada, enmig d'una forta batalla contra el projecte de legalització de l'avortament fins al quart mes de gestació.

Vatican News, 24 març 20

"Avui més que mai necessitem de pares i mares de família conscients del valor sagrat de la vida dels seus fills, ja que els pares amb el seu lliurament cooperen amb Déu per fer possible el miracle de la vida". Així conclou la reflexió dels bisbes colombians a la catequesi preparada per a la Jornada de l'Infant per Néixer, que se celebra el dimecres, 25 de març, Solemnitat de l'Anunciació de l'Àngel a la Mare de Déu de la seva concepció i naixement de Jesús.

"On hi ha vida hi ha esperança" és el lema escollit pel departament de Matrimoni i Família de la Conferència Episcopal de Colòmbia que, en la introducció de les seves subsidis per a la Jornada de l'Infant per néixer, recorda que és fonamental tornar a emfasitzar que hem de defensar la vida des del moment de la concepció fins a la mort natural, ja que la vida no ens pertany, és possessió de Déu i ha estat posada a la nostra cura.

"La vida - es llegeix en el text - no pot ser suprimida per cap raó, ni sacrificada a favor d'altres, encara que sigui per salvar a algú. Si s'admeten excepcions a aquest principi, estem obrint la porta a pràctiques que atempten contra la nostra pròpia dignitat com a persones humanes".

En una nota de premsa de l'episcopat colombià, el pare Juan Carlos Liévano, director del departament Matrimoni i Família explica que "el Dia Internacional de l'Infant per Néixer busca conscienciar sobre el valor de la vida humana, la qual cal defensar i promoure des de la concepció en el ventre de la mare fins a la seva mort natural".

El sacerdot es va referir al debat que es planteja a Colòmbia i en altres països del món, sobre els drets del nen per néixer en el moment en què es troba en el ventre de la seva mare, ja que es pretén despenalitzar l'abominable crim de l'avortament. "Creiem oportú - diu el pare Liévano - que ens unim en una campanya forta de pregària per totes les famílies on hi ha dones gestants, sobretot, amb embarassos no desitjats, perquè puguin valorar el do de la vida i el do de la maternitat".

L'Església colombiana ha emprès una batalla contra el projecte que es va proposar en la Cort Constitucional perquè les dones puguin interrompre l'embaràs lliurement sense cap causal abans dels quatre mesos.

Malgrat que la Cort Constitucional, el 2 de març passat, va decidir inhibir-se i rebutjar la proposta de permetre l'avortament fins a les 16 setmanes de gestació, el president de la Comissió de Promoció i Defensa de la Vida, monsenyor Juan Vicente Córdoba, va sostenir que la lluita per la vida continua. "El que ha passat - va dir - ha estat una parada en el camí que ens permet agafar aire i continuar amb el que la Cort encara no ha solucionat i el que el Congrés assumirà, que és que la vida es respecta des de la concepció fins a la mort natural ". A Colòmbia, des de 2006, l'avortament és legal en casos de malformació del fetus, risc de la vida de la mare i violació.

Des del 19 de març passat, Solemnitat de Sant Josep i fins al proper dimecres 25, l'episcopat ha convidat a totes les diòcesis i parròquies a animar l'oració diària per la defensa de la vida. El subsidi preparat per la comissió de família i vida de la conferència episcopal, proposa oracions pels nens no nascuts, per la vida, pels nens que moren, víctimes de l'avortament, per les dones que han perdut un fill per l'avortament, per els que defensen la vida i una oració de reparació pels avortaments.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.