Dilluns, 30 de Març de 2020
Sant Joan Clímac, monjo
  • ”No ens oblidem de tu” Campanya de recollida d’aliments pels col·lectius més vulnerables
  • Càritas Europa demana desallotjar els camps de refugiats a Grècia pel coronavirus
  • El Papa mostra la seva gratitud cap als que es preocupen pels altres
  • Càritas no tanca
  • P. Josep Miquel Bausset: Quaresma, quarantena i estabilitat
  • El Papa fa una donació de 30 respiradors a hospitals italians i espanyols
  • Concurs Bíblic de Catalunya edició especial confinament
  • Nou servei d'atenció espiritual per a malalts ingressats en centres hospitalaris
  • Els bisbes catalans parlen de la pandèmia pel coronavirus
  • El Papa concedeix la indulgència plenària en una pregària per la fi de la pandèmia

L'Església maronita ofereix dos edificis per allotjar els malalts del coronarivus

En un gest de solidaritat amb les víctimes potencials de l'epidèmia de coronavirus, l'Església Maronita posar a disposició del Ministeri de Salut dos edificis de la seva propietat: una residència a Jbeil i un hotel a Harissa (Kesrouan). Les dues instal·lacions permetrien allotjar a les persones en quarantena que ja van ser diagnosticades però als que no se'ls pot assegurar l'aïllament a casa seva.

AICA, 23 març 20

La diòcesi maronita de Jbeil (Byblos) va prendre la iniciativa i segons va precisar el bisbe, monsenyor Michel Aoun, s'oferí la residència d'estiu del bisbat a Lehfed. El metge, Assaad Ghanem, estarà a càrrec del projecte. Cal destacar que encara han d’ultimar alguns detalls a l'edifici, que estarà llest en algunes setmanes. Entre les necessitats més urgents estan els llits ja que encara no compten amb el nombre requerit, va explicar el prelat.

Per la seva banda, el prevere Fadi Tabet, de la Congregació dels Missioners Libanesos (OML, els Kremistes), recentment nomenat rector del Santuari de Nostra Senyora del Líban, a Harissa, va posar a disposició de les autoritats sanitàries un hostal a Betània. Es tracta d'una residència hotelera que habitualment utilitzen els pelegrins, però que en aquest cas seria condicionada per allotjar les persones afectades pel Covid-19, que s'han de sotmetre a una quarantena.

No obstant això, aquest impuls de generositat no arriba. Els edificis han de ser condicionats i al seu interior han de treballar equips degudament formats.

El prevere Khalil Alwan, exrector del santuari de Harissa i secretari general de l'Assemblea dels patriarques i bisbes catòlics de Líban, va assenyalar a AsiaNews, que "el projecte va provocar entusiasme en els cercles de Kesrouan, i després d'una primera trucada, 29 voluntaris van oferir els seus serveis per aquest projecte ".

El sacerdot ha subratllat que serà el Ministeri de Salut el que doni el vistiplau final del projecte, després de l'aprovació de les mesures de profilaxi a adoptar, de manera d'assegurar que aquest hotel de 50 llits no constituirà una nova font d'infecció.

En aquest moment s'està elaborant un reglament per establir una disciplina a les relacions entre l'hostal i els seus futurs hostes. S'hi aclariran els drets i deures de cadascuna de les parts involucrades. Les persones forçades a romandre en aïllament podran beneficiar-se amb una missa diària, que serà transmesa per televisió, i podran rebre la comunió de forma individual. Ells menjaran a les seves habitacions, però no poden rebre visites de familiars. Aquests últims s'han de fer càrrec de la neteja de la roba blanca dels cònjuges en quarantena, als que se li oferirà vestimenta adequada a la seva condició.

Un dels aspectes més importants de l'hostal de Betània és que aquest es troba connectat al Santuari de Nostra Senyora de Líban i des de les seves finestres, que miren a Occident, és possible veure la gegantina estàtua de la Mare de Déu. Fundat a principis del segle XX, en honor al dogma de la Immaculada Concepció, el santuari -propietat comú de Bkerké i de la nunciatura apostòlica- va ser encomanat des dels seus inicis als Missioners Libanesos.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

TOTS ELS ACTES HAN QUEDAT TEMPORALMENT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.