Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

El Papa resa pels qui estan en dificultats econòmiques a causa del coronavirus

Aquest 23 de març, en la Missa a Santa Marta, el Sant Pare ha pregat per les famílies que comencen a experimentar necessitats econòmiques a causa de la pandèmia i que no poden treballar a causa de les mesures de seguretat que s'han adoptat en diferents llocs del món. En la seva homilia, el Papa ha convidat a intensificar la nostra pregària durant aquest temps, i a resar amb fe, perseverança i valentia.

Vatican News, 23 març 20

A la Missa matutina celebrada - i transmesa en directe a les 7.00 h - a la Capella de la Casa Santa Marta, el papa Francesc després de recitar l’antífona d'entrada, ha pregat per aquells que estan patint per la crisi econòmica causada per l'epidèmia del coronavirus que ha bloquejat moltes activitats de treball:

"Preguem avui per les persones que comencen a tenir problemes econòmics a causa de la pandèmia, perquè no poden treballar i tot això recau en la família. Preguem per la gent que té aquest problema".

En la seva homilia, comentant l'Evangeli de Sant Joan (4, 43-54) sobre la curació del fill del funcionari del rei, el Sant Pare ens ha convidat a pregar amb fe, perseverança i valentia, especialment en aquest moment.

A continuació el text de l'homilia segons la transcripció de Vatican News:

Aquest pare demana salut per al seu fill. El Senyor retreu una mica a tots, però també a ell: "Si no veuen signes i prodigis, vostès no creuen". El funcionari, en lloc de callar i estar en silenci, s'avança i li diu: "Senyor, baixa, abans que el meu fill mori". I Jesús li va respondre: "Vés, el teu fill viu".

Hi ha tres coses que es necessiten per fer una veritable pregària. La primera és la fe: si no tenen fe ... I moltes vegades, l'oració és només oral, de la boca ... però no ve de la fe el cor, o d'una fe feble ... Pensem en un altre pare, el del fill demonitzat, quan Jesús va respondre: "Tot és possible per al que creu"; el pare, com diu clarament: "Jo crec, però augmenta la meva fe". La fe en l'oració. Pregar amb fe, tant quan resem fora, com quan venim aquí i el Senyor hi és: però ¿tinc fe o és un hàbit? Tinguem cura en l'oració: no caiguem en l'hàbit sense la consciència que el Senyor hi és, que estic parlant amb el Senyor i que Ell és capaç de resoldre el problema. La primera condició per a la veritable pregària és la fe.

La segona condició que el mateix Jesús ens ensenya és la perseverança. Alguns demanen però la gràcia no arriba: no tenen aquesta perseverança, perquè en el fons no la necessiten, o no tenen fe. I el mateix Jesús ens ensenya la paràbola d'aquest senyor que va on el veí a demanar pa a mitjanit: la perseverança per trucar a la porta ... o la vídua, amb el jutge injust: i insisteix i insisteix i insisteix: és la perseverança. La fe i la perseverança van juntes, perquè si tens fe estàs segur que el Senyor et donarà el que demanis. I si el Senyor et fa esperar, colpeja, al final el Senyor dóna la gràcia. Però no ho fa, el Senyor, per fer-se l'interessant o per dir "millor que esperi": no. Ho fa pel nostre propi bé, perquè prenguem les coses seriosament. Prendre seriosament la pregària, no com els papagais: bla, bla, bla, bla, bla i res més ... El mateix Jesús ens retreu: "No siguin com els gentils que creuen en l'eficàcia de l'oració i en les paraules, moltes paraules ". No. És la perseverança allà. És la fe.

I la tercera cosa que Déu vol en l'oració és la valentia. Algú pot pensar: es necessita valor per resar i estar davant el Senyor? Es necessita. El coratge de ser-hi demanant i anant endavant, gairebé - gairebé, no vull dir heretgia - però gairebé com amenaçant el Senyor. El coratge de Moisès davant Déu quan Déu va voler destruir el poble i fer-ho cap d'un altre poble. Diu: "No jo amb el poble". Coratge. El coratge d'Abraham, quan negocia la salvació de Sodoma: "I si fossin 30, i si són 25, i si són 20?": Aquí, valentia. Aquesta virtut de la valentia, requereix molt. No només per les accions apostòliques, sinó també per l'oració.

Fe, perseverança i valentia. En aquests dies en què cal resar, resar més, pensem si resem d'aquesta manera: amb fe que el Senyor pot intervenir, amb perseverança i amb coratge. El Senyor no decep: No decep. Ens fa esperar, es pren el seu temps, però no ens decep. Fe, perseverança i coratge.

Finalment, el Papa ha acabat la celebració amb l'adoració i la benedicció eucarística, convidant-nos a fer la comunió espiritual.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.