Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

El coronavirus també arriba a la Pan-Amazònia

La crisi del coronavirus s'ha estès per tot el planeta i també ha arribat a la Pan-Amazònia. Davant d'aquesta situació, la Xarxa Eclesial Pan Amazònica - REPAM, ha decidit posar a disposició tots els canals que té per tractar de comprendre la realitat, acompanyar-la des de la distància i tractar de mobilitzar els actors eclesials i socials en el territori per respondre a aquestes situacions.

Vatican News, 23 març 20

En aquest sentit, com reconeix el seu secretari executiu, Mauricio López, "en una dinàmica d'interconnexió, a la llum de la situació profundament dolorosa d'Itàlia i d'Espanya se'ns consultava sobre quina era la situació en particular de la Pa Amazònia amb aquesta pandèmia del COVID 19 ". La conseqüència de tot això ha estat l'elaboració per part de la Secretaria Executiva, amb el suport de l'eix de mapatge i l'equip de comunicació, d'un informe diari que ens ajudi a mirar específicament la situació concreta de la nostra Pa Amazònia davant aquesta pandèmia.

Les informacions es poden consultar a l'enllaç https://redamazonica.org/covid-19-panamazonia/, on aniran apareixent els números oficials facilitats pels organismes competents dels nou països que formen la regió pa amazònica. Segons les dades facilitades aquest 19 de març, classificats a partir dels països i les diferents circumscripcions eclesiàstiques, el nombre de casos confirmats oficialment és de 52, afectant ja als nou països i comptant amb un mort a Guyana.

Referint-se a l'Exhortació Apostòlica, Mauricio López recorda les paraules del papa Francesc en la seva conclusió, on "abans d'encomanar la vida i el futur de tota l'Amazònia a Maria, Mare de l'Amazònia, ens convida a compartir els seus somnis i ens encoratja a avançar en camins concrets que permetin alliberar la realitat de l'Amazònia i alliberar-la dels mals que l'afligeixen ". En aquest sentit, el secretari executiu de la REPAM, insisteix que "en aquest moment del coronavirus, podem identificar forts signes que atempten contra la vida i el futur de l'Amazònia, però sobretot de les seves més pobres, de comunitats indígenes, de pobles específics, que no tenen les condicions, l'atenció, de vegades ni tan sols l'accés a la informació adequada ", cosa que segons ell" ens preocupa profundament ".

El desafiament sempre serà "alliberar dels mals a aquestes comunitats i poblacions", segons l'opinió de Mauricio López, per al que és necessari, "poder acompanyar-les en aquesta hora fosca", una cosa davant del que diu que "ens sentim profundament limitats per aquest tancament forçós que no ens permet acompanyar ".

A través de la informació que s'anirà generant al llarg dels dies, des de la REPAM es vol "convidar a totes i tots a seguir en la seva pàgina web aquesta informació específica, que va anar actualitzant tots els dies la situació específica de les persones afectades per aquesta pandèmia, els contagiats i les lamentables morts ", segons el seu secretari executiu.

En un moment de preocupació global, la REPAM, a través del seu secretari executiu, espera "que aquesta sigui una ocasió per sentir-nos encara més connectats a la solidaritat concreta davant aquesta realitat, en la comunió i pregària des de la distància, i sobretot afirmar amb més força, juntament amb el Papa a l’exhortació, aquest cridat a alliberar la nostra Amazònia de tots els mals, sobretot de la profunda inequitat, desigualtat estructural, que avui davant d'aquestes situacions els colpeja i els llàstima de major manera".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.