• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
  • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
  • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
  • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
  • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
  • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
  • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
  • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
  • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

Un grup de laics defensa la veu pròpia de l'Església catalana

Un grup de laics cristians destacats en la vida social i eclesial han presentat aquest matí al Col·legi de Periodistes una declaració amb motiu de la nota sobre les Eleccions generals dels Bisbes Espanyols. En la seva declaració es mostren preocupats per l'actitut de l'episcopat espanyol, per allunyar-se "de la visió esperançada de la societat i de la llibertat d'opció política dels cristians". Entre els signants, i sense vocació d'organitzar cap col·lectiu, es troben noms destacats de la vida pública catalana com ara el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres; l'expresident del Parlament, Joan Rigol; l'actual director de la CCMA, Albert Sàez; o el President de la Fundació Cultura de Pau, Federico Mayor Zaragoza.

Flama.info, 19 febrer 08

En el comunicat, es defensa en primer lloc el dret dels bisbes "a intervenir en els debats socials", i acullen "amb respecte i atenció la paraula dels nostres bisbes".

El grup, format per persones rellevants de diversos àmbits del pensament, la política, els mitjans o la universitat, vol fer seves les paraules de l'Abat de Montserrat, sobre la legítima pluralitat d'opcions polítiques entre els cristians.

"Pensem que el contingut de la nota de la Conferència Episcopal i la seva presentació pública es contradiuen amb aquesta visió esperançada de la societat i de llibertat d’opció política dels cristians".

D’una banda el grup creu que una lectura literal de la nota "impedeix que els cristians puguin orientar el seu vot a qualsevol dels partits que actualment hi ha representats" al Congrés.

D’altra banda, el contingut de la nota "accentua aquells aspectes que s’assimilen al discurs d’un determinat espectre polític i arracona al final de la mateixa nota altres consideracions que també són fonamentals en la Doctrina Social de l’Església i que per molts cristians també són determinants per a discernir el seu vot".

Alerten sobre els perills d'una possible associació entre la veu de l'Església i una opció política determinada. "Aquesta situació ens crea preocupació i desencís. L'assimilació de l'Església amb una opció política o amb un determinat model social és un risc que, d'una banda trenca la unitat de la comunitat catòlica i, de altra, no aporta cap benefici a la difusió del missatge de l'Església" diu la nota.

Un dels signants, Manel Manonelles, director de la Fundació Cultura de Pau, explicà que la nota vol ser "un element més a aportar al debat públic" i que prové d'una sèrie de persones cristianes que no pertanyen a cap entitati "sense cap voluntat de continuïtat" en aquest sentit.

La presentació del document reuní també aquest matí Arcadi Oliveres i a Jordi Porta, president d'Omnium Cultural. Per Oliveres, i en declaracions a Flama.info es mostrà "sorprès" per l’actitud de l’episcopat català, que va qualificar de "tova" per la nota publicada per la CET, però també mostrà la seva sorpresa pel cas basc.

"Em sorprèn que els bisbes bascos encara no s’hagin pronunciat sobre l'escrit de la CEE. Sospito però, i això és només una intuïció, que potser té a veure amb la proximitat de les eleccions, tant les generals, com la renovació de la cúpula de la CEE".


Arxius:

Declaració cristians


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.