Dilluns, 30 de Març de 2020
Sant Joan Clímac, monjo
  • ”No ens oblidem de tu” Campanya de recollida d’aliments pels col·lectius més vulnerables
  • Càritas Europa demana desallotjar els camps de refugiats a Grècia pel coronavirus
  • El Papa mostra la seva gratitud cap als que es preocupen pels altres
  • Càritas no tanca
  • P. Josep Miquel Bausset: Quaresma, quarantena i estabilitat
  • El Papa fa una donació de 30 respiradors a hospitals italians i espanyols
  • Concurs Bíblic de Catalunya edició especial confinament
  • Nou servei d'atenció espiritual per a malalts ingressats en centres hospitalaris
  • Els bisbes catalans parlen de la pandèmia pel coronavirus
  • El Papa concedeix la indulgència plenària en una pregària per la fi de la pandèmia

Solidaritat: la parròquia de l'Índia produeix i distribueix mascaretes gratuïtament

La cerca desenfrenada de màscares ha portat els preus a les altures, així com l'escassetat. En veure els professionals de la salut i els policies treballant sense protecció, un sacerdot de l'estat de Kerala va decidir començar a cosir les màscares i distribuir-les gratuïtament. La parròquia ja té prou material per cosir més de 60.000 màscares i 90 persones treballen gratis 12 hores al dia per superar la crisi. Més de 30.000 ja han estat distribuïdes.

Vatican News, 19 març 20

Una parròquia en l'Estat de Kerala, al sud de l'Índia, va començar a distribuir màscares protectores gratuïtes, després que el pànic provocat pel coronavirus va augmentar els preus i va causar una enorme escassetat de màscares.

Fins ara a Kerala, s'han confirmat 24 casos d'infecció per Covid-19. Les escoles fins a la secundària han estat tancades i el govern ha aconsellat a la gent no sortir de casa, excepte per necessitat, en un intent de prevenir la propagació de virus. També es va intensificar la recerca dels que van entrar en contacte amb persones infectades i es va recomanar que es mantinguessin almenys a un metre de distància dels altres i que usessin mascaretes protectores en sortir de casa. L'anunci va acabar per causar pànic entre la gent, que va anar a comprar les màscares, fent que els seus preus es disparessin i provocant una enorme escassetat.

El pare Sebastian Karukapally, pastor de l'Església Llatina de la Petita Flor a Pottakuzhy, districte d’Ernakulam, Kerala, es va trobar amb "policies, conductors i infermeres, entre d'altres, treballant en hospitals i altres llocs vulnerables, sense màscares protectores, arriscant les seves vides ".

"Vaig discutir el problema amb els feligresos", va dir el Pare Karukapally a UCA News, "i vaig decidir començar a cosir les màscares i distribuir-les gratuïtament. Després d'una resposta positiva dels fidels, des de l'11 de març hem començat a treballar amb cinc màquines de cosir, convidant a tots després de la missa dominical a donar suport a la missió. "Va ser increïble", va exclamar. A l'endemà, el nombre de màquines de cosir va augmentar a 35 i més i més voluntaris de diferents religions es van unir a nosaltres i van començar a cosir màscares de forma gratuïta".

Inicialment, la meta era de 20.000, usant els diners dels fons de la parròquia i donacions, però aviat molta gent va començar a participar en la missió. "Ara -explica Sereena John, presidenta de la parròquia de Pottakuzhy- hem cosit i distribuït més de 30.000 mascaretes i 17 parròquies de la diòcesi llatina s'han unit al moviment, així com moltes diòcesis de l'estat". Esperem que amb això, l'escassetat de màscares i els preus exorbitants siguin només "una cosa del passat".

La parròquia ja té prou material per cosir més de 60.000 mascaretes i 90 persones treballen gratis 12 hores al dia per superar la crisi. Arriben al centre a les 10 del matí i treballen fins a les 10 de la nit.

Alguns, conclou el pare Karukapally, proporcionen màquines de cosir, altres proporcionen material per màscares, altres ofereixen serveis gratuïts i altres proporcionen menjar i beguda, el que fa que sigui un veritable assumpte de comunitat-família.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

TOTS ELS ACTES HAN QUEDAT TEMPORALMENT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.