Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

Les diòcesis catalanes inverteixen uns 30 milions en tres anys per restaurar els temples

El claustre de la Mercè de la basílica de la Sagrada Família de Barcelona ha acollit l’acte de presentació de les activitats de Catalonia Sacra. Enguany es proposen més d’una trentena d’activitats entre març i novembre en 21 comarques de Catalunya per descobrir i conèixer el patrimoni cultural de l’Església. Aquesta iniciativa dels deu bisbats amb seu a Catalunya vol visualitzar un patrimoni divers i repartit arreu del territori, que es presenta en forma des de grans catedrals fins a petites ermites romàniques.   

Arquebisbat de Barcelona, 12 març 20

30 milions en tres anys

En els darrers tres anys, els bisbats i parròquies de Catalunya han realitzat una inversió mínima de 29.738.192 euros (8,45 ME l’any 2017, 11,68 ME l’any 2018 i 9,60 ME el 2019) en la restauració d’equipaments amb valor cultural. Unes de les inversions més importants són a Barcelona amb la restauració de la sala de la Mercè i de la capella de Santa Llúcia de la Catedral.

Aquestes xifres recullen exclusivament les despeses en restauració del patrimoni i no inclouen temples de nova construcció, com ara la Basílica de la Sagrada Família, ni el manteniment ordinari dels temples. A més, també cal afegir-ne les aportacions econòmiques realitzades per administracions públiques, consorcis i altres organitzacions.

Novetats del 2020

Les propostes d’aquest 2020 porten a descobrir diferents detalls de les catedrals, a descobrir esglésies ben desconegudes i de gran valor patrimonial, i conviden a participar en festes i cerimònies que són el patrimoni viu. Una de les propostes és una visita a Sant Pere de Riudoms, on es podrà visitar les obres de rehabilitació; a les pintures contemporànies de l’església de Saurí; fent una visita nocturna a la catedral de Vic per veure les pintures de Sert; visitant la Catedral de Girona per estudiar “la mesura del pas del temps”; o mirant de prop l’espectacular custòdia gòtica de la Catedral de Barcelona.

Una de les novetats que incorpora l’agenda 2020 és el sistema de reserves de places i el seu pagament per Internet . L’objectiu és optimitzar el màxim els recursos i adaptar-se a les noves realitats.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.