Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

Aquesta és la iniciativa que brinda aigua potable als pobres de l'Àfrica

Mentre més de dos milions de persones no tenen accés a l'aigua potable a tot el món, les Missions Salesianes busquen disminuir la bretxa en brindar a les comunitats de Guinea Equatorial accés a l'aigua potable a través de la iniciativa "Clean Water".

ACIprensa, 12 març 20

Com assenyalen en el seu lloc web, les Missions Salesianes són una organització associada als Salesians de Don Bosco que busquen treballar en la "promoció, protecció i educació dels infants, nenes i joves més vulnerables".

Al país de l'Àfrica Central l'organització ha creat un nou pou i construït un tanc d'aigua a la parròquia Sacred Heart a la Diòcesi de Ebebiyín (Guinea Equatorial), i hi ha plans en marxa per altres 17 instal·lacions d'aigua.

"En aquesta remota, empobrida diòcesi hi ha un nombre de parròquies on la població viu sense aigua potable", han assenyalat les Missions Salesianes.

Amb la iniciativa Clean Water, les missions esperen alleujar la crisi de l'aigua, augmentar la salubritat, incrementar la salut dels infants, i subministrar aigua potable neta mitjançant la construcció de pous i cisternes en 18 llocs rurals.

Tot i la baixa qualitat, els residents no poden comprar aigua mineral, a causa de la impossibilitat per tenir "més que una economia de subsistència" a través de les activitats econòmiques dominants com l'agricultura i la ramaderia.

"L'aigua de mala qualitat es consumeix diàriament sense cap garantia per a la salut i, sovint, té conseqüències perjudicials", han afirmat les Missions Salesianes. "Cavar pous d'aigua i instal·lar tancs asseguren que les persones tinguin l'aigua neta i fresca que necessiten", van afegir.

"L'aigua és essencial per a la vida, i és fonamental que els programes salesians de tot el món tinguin accés a aigua neta i segura per a la salut i la seguretat d'aquells a qui servim", va dir el director de Missions Salesianes, P. Gus Baek.

La iniciativa global busca la creació de pous, la instal·lació de sistemes d'aigua, la construcció de banys, el desenvolupament de subministraments d'aigua per a comunitats rurals i més.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.