Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

Jesuïtes a Llatinoamèrica: "Dones, no es cansin d'interpel·lar-nos"

Les Províncies de la Companyia de Jesús de Llatinoamèrica expressen la necessitat de tancar bretxes entre homes i dones que col·laboren amb ells, combatent al seu torn la desigualtat present. Els jesuïtes renoven el seu compromís per valorar l'imprescindible aportació que les dones fan.

Vatican News, 12 març 20

"El pla original de Déu era d'una relació d'amor, respecte, reciprocitat i igualtat entre l'home i la dona, i aquest és el pla que estem cridats a fer". Això ho recorda la Conferència de Provincials d'Amèrica Llatina i el Carib (CPAL) de la Companyia de Jesús, en una carta adreçada a tots els seus col·laboradors del Cos Apostòlic, dones i homes, en el marc de la commemoració de la Diada Internacional de la Dona.

Valorar l'imprescindible aportació de les dones

En el document, els superiors provincials reafirmen el seu compromís a "valorar l'imprescindible aportació que les dones fan". En aquest sentit, els jesuïtes recorden els esforços que han fet per aconseguir aquest objectiu, creant, des de mitjans de 2019, espais d'anàlisi i discussió que pretenen analitzar i potenciar la col·laboració de les dones en l'Orde, i així posar de manifest les desigualtats que hi ha dins i fora de la Companyia de Jesús i les seves obres.

Així mateix, animen a tots els seus membres "a posar més atenció a les condicions laborals de les dones" en tots els àmbits, comprometent-se "a canviar totes les actituds, pràctiques i normes perjudicials, de manera que la cultura de la igualtat es torni un costum ".

Bretxes de tancar

A més, la companyia reconeix que encara hi ha "bretxes de tancar, que la desigualtat està present en diferents àrees". Saben que les veus de les dones "de vegades són silenciades i la seva paraula no es tenen en compte en les decisions". "Hem d'avançar", expressen els jesuïtes, ja que "hi ha una necessitat urgent de treballar cada vegada més conscientment per canviar i comprometre'ns a viure i promoure la justícia i la igualtat".

No es cansin d'interpel·lar

"No es cansin d'interpel·lar, de parlar i treballar per aconseguir que el Regne de la justícia i la igualtat es faci més present entre nosaltres", demanen les provincials a les dones, expressant tota la seva gratitud i reconeixement, en aquest mes de març, que recorda la lluita de les dones per la igualtat, el reconeixement i l'exercici efectiu dels seus drets laborals.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.