Dilluns, 30 de Març de 2020
Sant Joan Clímac, monjo
  • ”No ens oblidem de tu” Campanya de recollida d’aliments pels col·lectius més vulnerables
  • Càritas Europa demana desallotjar els camps de refugiats a Grècia pel coronavirus
  • El Papa mostra la seva gratitud cap als que es preocupen pels altres
  • Càritas no tanca
  • P. Josep Miquel Bausset: Quaresma, quarantena i estabilitat
  • El Papa fa una donació de 30 respiradors a hospitals italians i espanyols
  • Concurs Bíblic de Catalunya edició especial confinament
  • Nou servei d'atenció espiritual per a malalts ingressats en centres hospitalaris
  • Els bisbes catalans parlen de la pandèmia pel coronavirus
  • El Papa concedeix la indulgència plenària en una pregària per la fi de la pandèmia

La màgia omple l'església de Sant Miquel a la presentació del llibre de contes d’aquesta Setmana Santa

El dimarts 10 de març passat, l’església de Sant Miquel del Pla de Tarragona va acollir, plena de gom a gom, la presentació del llibre “Un timbal de contes: relats de la Setmana Santa de Tarragona” publicat per la Reial Germandat de Jesús Natzarè de Tarragona i l'Editorial Casals. L'acte va iniciar-se amb l’actuació de la Banda infantil de Cornetes i Tambors de la Germandat que enguany celebra el seu desè aniversari.

Reial Germandat de Jesús Natzarè Tarragona, 11 març 20

A continuació, el mag Òscar Vallhonrat va realitzar la seva actuació acompanyat d’alumnes de les escoles que han participat en la creació del llibre, fent als infants protagonistes d’aquest acte. L’il·lusionisme del mag va servir per contextualitzar els valors que es treballen en cadascun dels relats de l'obra.

En un espectacle ple de moments d’expectació i entusiasme, va prendre especial protagonisme la figura de “la nena de les trenes” l’únic infant representat en els misteris de la processó de Divendres Sant. De fet, el llibre comença amb una carta molt especial de la nena de les trenes dirigida al jovent de la ciutat de Tarragona.

L’obra és el fruit d’un intens treball conjunt entre la germandat i les diferents escoles catòliques de la ciutat i reuneix deu contes inspirats en els valors de la quaresma i la Setmana Santa de Tarragona. Les il·lustracions del llibre han estat realitzades per la mestra Ester Maixé, membre del Gremi de Marejants de Tarragona. A més, en aquests relats apareixen representades totes les confraries, germandats i associacions de Setmana Santa de la ciutat.

El president dels natzarens, Jaume Sáez va expressar el seu agraïment a tots els col·laboradors i va anunciar que el llibre es treballarà a totes les escoles de la ciutat que ho demanin a través d’una proposta didàctica creada especialment per a l’ocasió.Tot plegat, forma part del desig de la Germandat d’apropar la Setmana Santa tarragonina als més petits, formar en els valors protagonistes del llibre i entendre la seva lectura com l’espurna que comprometi, des de joves, amb el patrimoni cultural de la ciutat de Tarragona.Davant la presència dels autors dels relats i els equips directius de les escoles que han fet possible aquesta publicació, l'editorial Casals, facilitadora d’aquesta proposta literària, va adreçar unes paraules als assistents a l’acte destacant el rigorós treball en equip i el detall amb què es presenta aquest “timbal de contes”, una important aposta d’ambdues parts per l'educació en valors i la difusió del patrimoni.

Mn. Joaquim Fortuny, Vicari General de l’Arquebisbat de Tarragona, va cloure l’acte i es va realitzar l’entrega d’un significatiu obsequi a tots els autors i a la il·lustradora per la seva incondicional dedicació. La Junta Directiva de la RGJN ha prioritzat crear un material significatiu pensant en el públic més jove a fi d’apropar-los a la realitat cultural i espiritual de la ciutat de Tarragona. És una opció que ja ha anat desenvolupant en els últims anys, posant el focus en el paper de la dona l’any 2018, o la realitat social de la ciutat darrere el balcons per on passa la processó de Divendres Sant l’any 2019. En aquesta ocasió, la publicació del llibre ha estat possible gràcies al suport de l'editorial Casals, de l’Arquebisbat de Tarragona, de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona, de la Diputació de Tarragona i de la Fundació Privada Mútua Catalana, entre d’altres col·laboradors. A partir del 12 de març, el llibre es podrà adquirir a les llibreries La Capona i Adserà al preu de 10 euros.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

TOTS ELS ACTES HAN QUEDAT TEMPORALMENT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.