Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

La Reial Germandat de Jesús Natzarè posa enguany el focus en el públic infantil amb deu relats creats per mestres de la ciutat de Tarragona

Aquest dimarts 10 de març, a les 19.30h, l’església de Sant Miquel del Pla de Tarragona, casal de la Reial Germandat de Jesús Natzarè (RGJN), acollirà la presentació del llibre “Un timbal de contes: relats de la Setmana Santa de Tarragona.” L’obra és el fruit d’un intens treball conjunt entre la germandat i les diferents escoles catòliques de la ciutat i reuneix deu contes inspirats en els valors de la quaresma i la Setmana Santa de Tarragona.

Reial Germandat de Jesus Natzarè, 10 març 20

Els relats son introduïts i acompanyats per la figura de “la nena de les trenes” un personatge que apareix en el pas natzarè “Jesús és despullat de les seves vestidures”, on hi apareix junt amb la seva mare acompanyant Jesús fins al Calvari. L’arqueòleg Andreu Muñoz Melgar ha col·laborat en la edició assessorant la recreació de la vida d’aquesta nena qui esdevé autèntica transmissora dels valors de la Setmana Santa.

Les il·lustracions del llibre han estat realitzades per la mestra Ester Maixé qui, a més, forma part del Gremi de Marejants de Tarragona. Aquest fet expressa la voluntat de la junta natzarena per aplegar tothom en l’horitzó de treballar units per a què la Setmana Santa de Tarragona es desenvolupi d’acord amb el caminar de la nostra societat i sumar esforços per destacar-ne el valor patrimonial que representa. A més, en aquests relats apareixen representades totes les confraries, germandats i associacions de Setmana Santa de la ciutat.

L’acte serà conduït pel mag Òscar Vallhonrat amb la clara intenció de que l’ocasió s’adreci a tots els públics, especialment als principals receptors de l’obra: els infants. L’Òscar Vallhonrat ha estat treballant en aquest esdeveniment conjuntament amb la Junta Directiva de la RGJN per tal que l’acte esdevingui una oportunitat per apropar la Setmana Santa als més petits, formar en els valors protagonistes del llibre i entendre la seva lectura com l’espurna que comprometi, des de joves, amb el patrimoni cultural de la ciutat de Tarragona. Un cop presentat, el llibre es farà present a totes les escoles, centres culturals i educatius de la ciutat a través d’una innovadora proposta didàctica.

La Junta Directiva de la RGJN ha prioritzat crear un material significatiu pensant en el públic més jove a fi d’apropar-los a la realitat cultural i espiritual de la ciutat de Tarragona. És una opció que ja ha anat desenvolupant en els últims anys, posant el focus en el paper de la dona l’any 2018, o la realitat social de la ciutat darrere el balcons per on passa la processó de Divendres Sant l’any 2019. En aquesta ocasió, la publicació del llibre ha estat possible gràcies al suport de la editorial Casals, de l’Arquebisbat de Tarragona, de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona, de la Diputació de Tarragona i de la Fundació Privada Mútua Catalana, entre d’altres col·laboradors.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.