Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

El Papa: "Que els sacerdots portin l'Eucaristia als malalts"

Segona missa del matí presidida pel Papa en directe des de la Casa Santa Marta. Al nou alè per als treballadors de la salut que lluiten contra el COVID-19 i a les oracions pels malalts, Francesc afegeix l'exhortació als sacerdots perquè surtin i portin l'Eucaristia als malalts.

Vatican News, 10 març 20

Un lent acostament al crucifix sobre l'altar i després la figura de Francesc sortint de la sagristia. La segona missa matutina que el Papa presideix des de la Casa Santa Marta comença en el silenci total de la capella. Un silenci que el Papa trenca immediatament recordant com ahir, que l'ofrena de la celebració és per als que pateixen del coronavirus, per als que curen als malalts, acompanyant-la amb un nou desig:

Resem al Senyor també pels nostres sacerdots, perquè tinguin el coratge de sortir i acudir als malalts, portant la força de la Paraula de Déu i l'Eucaristia i acompanyin els treballadors sanitaris, els voluntaris, en aquest treball que estan fent.

L'homilia s'inspira en l'Evangeli en el qual els escribes i fariseus de l'època feien una demostració hipòcrita de la seva superioritat davant la gent cridant-se a si mateixos mestres, però negant-se a comportar-se de forma coherent.

A continuació el text de l'homilia:

Ahir la Paraula de Déu ens ensenyava a reconèixer els nostres pecats i a confessar-los, però no només amb la ment, sinó també amb el cor, amb un esperit de vergonya; vergonya com una actitud més noble davant Déu pels nostres pecats. I avui el Senyor ens crida a tots els pecadors a dialogar amb Ell, perquè el pecat ens tanca en nosaltres mateixos, ens fa amagar o amaga la nostra veritat, dins. Això és el que li va passar a Adam, a Eva: després del pecat es van amagar, perquè es van avergonyir; estaven nus. I el pecador, quan sent la vergonya, després té la temptació d'amagar-se. I el Senyor crida: "Veniu, i discutim, diu el Senyor". Parlem del teu pecat, parlem de la teva situació. No tinguin por. I continua: "Encara que els seus pecats siguin com l'escarlata, es tornaran blancs com la neu; encara que siguin vermells com la porpra, seran com la llana". "Veniu, perquè soc capaç de canviar-ho tot - ens diu el Senyor - no tingueu por de venir a parlar, sigueu valents fins i tot amb les vostres misèries".

Em ve a la ment aquest sant que era tan penitent, que resava molt. I tractava sempre de donar-li al Senyor tot el que el Senyor li demanava. Però el Senyor no estava content. I un dia es va enfadar una mica amb el Senyor, perquè tenia mal caràcter el sant. I li diu al Senyor: "Però, Senyor, no t'entenc. Et dono tot, tot, i sempre estàs insatisfet, com si faltés alguna cosa. Què falta?" "Dóna'm els teus pecats: això és el que falta". Tenir el valor d'anar amb les nostres misèries i parlar amb el Senyor: "Veniu, i discutim, diu el Senyor". No tingueu por. "Encara que els vostres pecats siguin com l'escarlata, es tornaran blancs com la neu; encara que siguin vermells com la porpra, seran com la llana".

Aquesta és la invitació del Senyor. Però sempre hi ha un engany: en lloc d'anar a parlar amb el Senyor, fer veure que no s'és pecadors. Això és el que el Senyor retreu als doctors de la llei. Aquestes persones "tot ho fan perquè els vegin: agraden les filactèries i allargues els serrells dels seus mantells; els agrada d'ocupar els primers llocs a taula i els primers seients a les sinagogues, ser saludats a les places i sentir-se cridar 'el meu mestre' per la gent ". L'aparença, la vanitat. Cobrir la veritat del nostre cor amb la vanitat. La vanitat mai es cura! La vanitat no sana mai. A més, és verinosa, segueix portant la malaltia al teu cor, portant aquesta duresa de cor que et diu: "No, no vagis al Senyor, no vagis. Queda't".

La vanitat és precisament el lloc per tancar-se a la crida del Senyor. En canvi, la invitació del Senyor és la d'un pare, d'un germà: "Vine! Parlem, parlem-ne. Finalment soc capaç de canviar la teva vida del vermell al blanc".

Que aquesta paraula del Senyor ens animi; que la nostra pregària sigui una veritable pregària. De la nostra realitat, dels nostres pecats, de les nostres misèries. Parlar amb el Senyor. Ell sap, Ell sap el que som. Ho sabem, però la vanitat sempre ens convida a cobrir-nos. Que el Senyor ens ajudi.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.