Dilluns, 30 de Març de 2020
Sant Joan Clímac, monjo
  • ”No ens oblidem de tu” Campanya de recollida d’aliments pels col·lectius més vulnerables
  • Càritas Europa demana desallotjar els camps de refugiats a Grècia pel coronavirus
  • El Papa mostra la seva gratitud cap als que es preocupen pels altres
  • Càritas no tanca
  • P. Josep Miquel Bausset: Quaresma, quarantena i estabilitat
  • El Papa fa una donació de 30 respiradors a hospitals italians i espanyols
  • Concurs Bíblic de Catalunya edició especial confinament
  • Nou servei d'atenció espiritual per a malalts ingressats en centres hospitalaris
  • Els bisbes catalans parlen de la pandèmia pel coronavirus
  • El Papa concedeix la indulgència plenària en una pregària per la fi de la pandèmia

Comença la setena edició del Premi Internacional d'arquitectura sacra

Organitzada per la fundació italiana "Germà Sol", aquesta iniciativa busca premiar nous edificis religiosos construïts combinant tradició religiosa i innovació arquitectònica.

Santa Seu, 10 març 20

L'any 1993, el Pare Costantino Ruggeri va crear la Fundació Germà Sol amb l'objectiu de desenvolupar accions de sensibilització i promoció en el camp de "l'Església Construïda" perquè s'implementin les qualitats artístiques i místiques que només poden fer de l'espai sagrat un lloc d'exaltació espiritual. El germà franciscà i artista, mort el 2007, s'ha dedicat amb tenacitat i passió durant 60 anys a l'art sacre contemporani.

Entre les iniciatives promogudes pel pare Ruggeri, es troba el Premi Internacional d'arquitectura sacra que se celebra cada quatre anys amb l'objectiu de realitzar nous edificis religiosos a tot el món. Segons la visió del religiós, "és important construir una església que no separi, però que unifiqui en les seves estructures tota la creació, la llum, els arbres, les imatges vives, els sons de la natura".

En aquesta setena edició, el premi es dirigeix ??a projectistes que han construït una església en l'última dècada en l'àmbit de les confessions cristianes, combinant tradició religiosa i innovació arquitectònica.

En una entrevista a Vatican News, Andrea Vaccari, curador del premi, va explicar que el "Pare Costantino tenia el desig de donar una direcció als arquitectes de tot el món en la construcció d'esglésies". L'objectiu d'aquesta iniciativa és "fotografiar" l'estat de l'arquitectura religiosa cristiana a nivell internacional.

La data límit per a la presentació de projectes serà el 8 de maig de 2020, i el guanyador se sabrà en les vigílies de la festa de Sant Francesc d'Assís, el 3 d'octubre d'enguany. El guanyador rebrà el "Cel d'Or", escultura projectada pel pare Costantino Ruggeri i un premi en diners de trenta mil euros.

En les anteriors edicions el premi va ser assignat al japonès Tadao Ando per l'església de la Llum a Ibaraki (Japó), per la capella sobre l'aigua en Tomamu i per la capella sobre la muntanya Rokko a Kobe (Japó); al portuguès Álvaro Siza, per l'església de Santa Maria a Marco de Canaveses (Portugal); al nord-americà Richard Meier per l'Església de Déu Pare a Roma; al britànic John Pawson per l'església del Monestir de Novy Dvur a la república Txeca; al xilè Cristinao Undurrga per la capella del Recés a la Vall dels Andes (Xile). En l'última edició del 2016, el premi el va rebre l'espanyol Rafael Moneo per l'Església de Jesús a Sant Sebastià (País Basc).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

TOTS ELS ACTES HAN QUEDAT TEMPORALMENT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.