Dilluns, 30 de Març de 2020
Sant Joan Clímac, monjo
  • ”No ens oblidem de tu” Campanya de recollida d’aliments pels col·lectius més vulnerables
  • Càritas Europa demana desallotjar els camps de refugiats a Grècia pel coronavirus
  • El Papa mostra la seva gratitud cap als que es preocupen pels altres
  • Càritas no tanca
  • P. Josep Miquel Bausset: Quaresma, quarantena i estabilitat
  • El Papa fa una donació de 30 respiradors a hospitals italians i espanyols
  • Concurs Bíblic de Catalunya edició especial confinament
  • Nou servei d'atenció espiritual per a malalts ingressats en centres hospitalaris
  • Els bisbes catalans parlen de la pandèmia pel coronavirus
  • El Papa concedeix la indulgència plenària en una pregària per la fi de la pandèmia

Els bisbes de Nicaragua, després dels nous actes intimidants: res aturarà la missió evangelitzadora de l'Església

"El meu repudi davant les pintes irrespectuoses que fanàtics de la dictadura de Nicaragua han realitzat a la parròquia Santo Domingo de Las Sierritas i a l'ingrés de la Cúria Arquebisbal a Managua. Res aturarà la missió evangelitzadora i profètica que l'Església ha rebut de Jesús": amb aquestes paraules, Mons. José Silvio Báez, bisbe auxiliar de Managua que actualment no resideix en la seva diòcesi per raons de seguretat, va criticar les accions dels grups que fa pocs dies han tornat a atacar sacerdots i fidels catòlics a Managua.

Fides, 3 març 20

El mateix arquebisbe de Managua, el cardenal Leopoldo José Brenes, va criticar ahir aquestes accions amb la premsa local, qualificant "d'accions terroristes" i va citar les paraules de Papa al respecte: "És molt trist, perquè aquestes coses es van fer en la foscor de la nit, això significa que són, com va dir el papa Francesc, en cert sentit accions terroristes, perquè el terrorista llança la bomba i després s'amaga".

A més del dany material, a causa del fet que els escrits es van fer amb pintura, a les parets i en les inscripcions col·locades a l'entrada de la Cúria, com es mostra en les fotos publicades a les xarxes socials, es destaca la intenció expressa de crear confusió i caos entre la població. Mons. Rolando Álvarez, bisbe de Matagalpa, va escriure a Twitter: "és lamentable que es taquin les parets de cases, capelles i llocs sagrats (...) però nosaltres no ens donem per al·ludits perquè l'Església com a tal exerceix la llibertat i des d'aquesta llibertat seguim evangelitzant, res ens atura".

A la nit entre el dijous 27 i el divendres 28, i entre el divendres 28 i el dissabte 29 de febrer, en diversos llocs de Managua, els escrits de lloança al sandinisme i en suport del règim actual van ser traçats amb pintura, amb una acció evidentment planificada. La situació sociopolítica és cada vegada més tensa a causa de la pressió econòmica internacional sobre el govern nicaragüenc després de la intervenció de l'Alta Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides. Els grups d'oposició han aconseguit formar un grup sòlid i unit contra les autoritats actuals, per defensar els drets dels ciutadans, això sumat a l'evangelització de l'Església Catòlica, que ha adquirit una major coherència i protagonisme en la vida de la comunitat nicaragüenca, gràcies als testimonis dels seus membres.

Com a exemple citem les paraules del rector Ricardo Zambrana, qui durant l'homilia de divendres passat 28 de febrer, a l'església de Santo Domingo, li va demanar a Déu que "ens alliberi d'aquestes situacions adverses (...). Només volem parlar de Evangeli, però és difícil, perquè no podem callar quan se li falta respecte a l'Església". Després va descriure l'última acció ofensiva contra les oficines de l'Església Catòlica i ha subratllat que "perdonem des del cor ... però el més trist és que ja no hi ha cap autoritat", referint-se a les institucions que han de salvaguardar la seguretat al país.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

TOTS ELS ACTES HAN QUEDAT TEMPORALMENT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.