Dilluns, 30 de Març de 2020
Sant Joan Clímac, monjo
  • ”No ens oblidem de tu” Campanya de recollida d’aliments pels col·lectius més vulnerables
  • Càritas Europa demana desallotjar els camps de refugiats a Grècia pel coronavirus
  • El Papa mostra la seva gratitud cap als que es preocupen pels altres
  • Càritas no tanca
  • P. Josep Miquel Bausset: Quaresma, quarantena i estabilitat
  • El Papa fa una donació de 30 respiradors a hospitals italians i espanyols
  • Concurs Bíblic de Catalunya edició especial confinament
  • Nou servei d'atenció espiritual per a malalts ingressats en centres hospitalaris
  • Els bisbes catalans parlen de la pandèmia pel coronavirus
  • El Papa concedeix la indulgència plenària en una pregària per la fi de la pandèmia

Uganda: Crida dels líders religiosos cristians a la pau davant les eleccions generals de 2021

"Com a cristians, estem cridats a promoure la pau. Recordeu que la primera paraula de Jesús als seus deixebles després de la resurrecció va ser Shalom, que significa pau", va dir Monsenyor Ssemogerere, Bisbe de Kasana-Luweero, a la Jornada nacional d'oració celebrat al Santuari Catòlic dels màrtirs d'Uganda, Namugongo, el diumenge 23 de febrer passat.

Fides, 26 febrer 20

En el moment de l'oració ecumènica, els líders religiosos que pertanyen al Consell Cristià Conjunt d'Uganda (UJCC) van fer una crida per la unitat i la pau a Uganda davant les eleccions generals del proper any.

"Qualsevol cosa que fem o diguem, ha de reflectir a Déu i la pau. El llibre del Gènesi ens diu que vam ser creats a imatge de Déu ", ha afegit Mons. Ssemogerere, que va parlar en nom de l'Arquebisbe de Kampala, Mons. Cipriano Kizito Lwanga.

Mons. Ssemogerere va demanar als joves que s'involucrin en el lideratge de país recordant que "el setanta per cent de la població d'Uganda està composta per joves. Aquest grup ha de ser inclòs en els plans futurs de país per a la pau sostenible".

Referint-se als candidats de les eleccions generals a Uganda per al 2021, el Bisbe va dir: "Mentre preguem per la pau a Uganda, hem de pregar per tots els nostres líders perquè donin suport i promoguin totes les formes possibles de pau. També resem perquè aquells que aspiren a liderar la nació facin el mateix".

L'arximandrita Constantine Mbonabingi de l'Església Ortodoxa a Uganda, Secretari Executiu de la UJCC, va dir que "Uganda necessita soldats i oficials de policia que treballen per la pau, és una pena que ara es facin servir armes contra civils. Necessitem pau en nosaltres mateixos per lluitar contra totes les formes d'injustícia en la nostra societat".

Els ugandesos de diverses confessions cristianes, inclosos catòlics, anglicans, membres de l'Església Ortodoxa i altres denominacions, van assistir a l'oració nacional organitzada per la UJCC.

L'oració nacional es porta a terme anualment; la jornada del 2021 serà organitzada per l'Església Anglicana.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

TOTS ELS ACTES HAN QUEDAT TEMPORALMENT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.