Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

L’Editorial Claret publica Estimada Amazònia, la cinquena Exhortació Apostòlica del papa Francesc

L’Editorial Claret publica Estimada Amazònia, un document que dibuixa nous camins d’evangelització, de respecte del medi ambient i dels pobres. El llibre proposa una reflexió al voltant de la realitat amazònica i resumeix algunes preocupacions per tal que ajudin i orientin tot el camí sinodal. Ofereix un nou impuls missioner i encoratja el paper dels laics en les comunitats eclesials.

Editorial Claret, 19 febrer 20

Malgrat se centra en l’Amazònia, el papa Francesc adreça aquesta Exhortació a tothom. En primer lloc, per ajudar a despertar l’afecte i la preocupació per aquesta terra i en segon, perquè l’atenció de l’Església a les problemàtiques d’aquest lloc obliguen a reprendre algunes qüestions que poden inspirar a altres regions.

El text està dividit en quatre capítols, els quatre grans “Somnis per l’Amazònia” que inspiren al Papa. El primer capítol, un somni social, aprofundeix en temes com la injustícia i el crim, l’indignar-se i el demanar perdó, el sentit comunitari o el diàleg social. “Somio una Amazònia que lluita pels drets dels més pobres, dels pobles originaris, dels darrers, on la seva veu sigui escoltada i la seva dignitat sigui promoguda ”afirma el Papa.

El segon i el tercer capítol estan dedicats al somni cultural i al somni ecològic. En el somni cultural el papa Francesc ens parla de preservar la riquesa cultural, de cuidar les arrels, de la trobada intercultural i dels pobles amenaçats. En el somni ecològic reflexiona sobre l’educació i els hàbits: “Somio una Amazònia que custodiï gelosament l’aclaparadora bellesa natural que l’engalana, la vida desbordant que omple els seus rius i les seves selves.”

El quart capítol està centrat en el somni eclesial que reflexiona entorn a les comunitats, els conflictes, la força de les dones i la inculturació, entre d’altres.

Després de compartir alguns somnis, el papa Francesc ens invita a tots a avançar per camins concrets que permetin transformar la realitat de l’Amazònia i alliberar-la dels mals que l’afligeixen.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.