Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

Més de 5.800 mascaretes arriben a la Xina, entre impulsos solidaris i dificultats de transport

Més de 3.400 mascaretes protectores, donades per la "Ferdinand Verbiest Foundatio", ubicada a la Universitat Catòlica de Lovaina, Bèlgica, per fi han arribat a la Xina, a l'aeroport internacional de Pequín en la nit del 8 de febrer després d'un llarg i complex viatge, a causa de la suspensió de vols cap i des de la Xina continental. Es tracta d'una obra de solidaritat organitzada per sacerdots xinesos que estudien a Brussel·les, Bèlgica. Un cop a Pequín, les mascaretes han estat recollides per "Jinde Charities", un organisme catòlic caritatiu de l'Església a la Xina continental, que gestiona l'ajuda humanitària i caritativa. "Jinde Charities", la seu es troba a Shi Jia Zhuang, a uns 300 km de Pequín, és l'organisme encarregat de rebre i administrar l'ajuda del Papa a l'Església a la Xina.

Fides, 11 febrer 20

Don Han Wen Sheng, sacerdot de la diòcesi de Pequín, a càrrec de "Jinde Charities", ha procedit a enviar les màscares directament a dos hospitals a Wuhan, a l'àrea contaminada, sense cap clam. Don Han no ha molestat a ningú, ni a la premsa, ni als altres germans de comunitat, per no posar a ningú en risc en aquest moment crític. S'ha encarregat del llarg procés per tramitar els procediments duaners i va enviar tot el material durant la nit.

Avui, a més, els operadors de Jinde Charities han recollit i enviat a Wuhan altres 2.400 mascaretes donades per la parròquia de la comunitat xinesa de Nova York. Des d'hospitals catòlics i civils a Wuhan i tota la província de Hubei - comunica a Fides Jinde Charities - continuen arribant peticions de màscares i subministraments mèdics.

Tot i les dificultats de transport, causades per la suspensió de vols, la "marató solidària" llançada per totes les comunitats catòliques xineses al món continua, en nom de la proximitat als germans que pateixen i de la cristiandat. Segons el confirmat per una font de Fides en la comunitat xinesa de Roma, compromesa en operacions de solidaritat, "fa una setmana vam enviar 4 mil màscares a través d'un servei de missatgeria internacional, però encara són al centre d'intercanvi a Milà. Seguim esperant que la situació es desbloquegi aviat. Preguem perquè les religioses xineses, que estan en primera línia en la cura dels malalts a Hubei, puguin rebre les màscares per protegir-se, mentre ofereixen el seu treball de proximitat evangèlica, en el servei desinteressat als que pateixen".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.