Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

Setmana de la Bíblia i Diumenge de la Paraula a l'església del Carme de Girona

Sota el lema «Els obrí el sentit de les Escriptures» (Lc 24,45), del 26 de gener a l’1 de febrer es va celebrar la 4a edició de la Setmana de la Bíblia, on enguany s’hi ha sumat el Diumenge de la Paraula, una commemoració instituïda pel papa Francesc el setembre passat. L’acte central a la diòcesi de Girona va tenir lloc el dissabte dia 1 a l’església del Carme de Girona.

Bisbat de Girona, 11 febrer 20

En la seva intervenció, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, va assegurar que l’exhortació del Papa és una invitació per tal que “la Paraula de Déu sigui la paraula que orienti, il·lumini i enforteixi la nostra vida”. “Ens cal ser molt més acollidors de la Paraula”, va afirmar el bisbe, alhora que va oferir alguns suggeriments, com tenir la Bíblia o el Nou Testament com a llibre de capçalera o escoltar amb atenció les lectures durant les celebracions.

A continuació va ser el torn de Joaquim Malé, biblista i professor de l’ISCRG, qui va remarcar “la importància majúscula que té la Bíblia en la vida cristiana”. Malé va fer una síntesi del conjunt de llibres que componen “la gran biblioteca del Poble de Déu”, expressió amb què va definir la Bíblia, alhora que va remarcar “la seva rellevància en el dia a dia de cada persona fidel a la Paraula”. La trobada va cloure amb la celebració de la missa de vigília de la Candelera, que va ser presidida pel bisbe Pardo.

La Setmana de la Bíblia és promoguda per l’Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l’Editorial Claret, l’Abadia de Montserrat i Ràdio Estel – Catalunya Cristiana, i compta amb el patrocini de la Conferència Episcopal Tarraconense. L’objectiu és enfortir la presència del text bíblic en les parròquies i comunitats, a refermar l’adhesió cordial a la Paraula i a mostrar els tresors continguts en el text revelat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.