Dilluns, 30 de Març de 2020
Sant Joan Clímac, monjo
  • ”No ens oblidem de tu” Campanya de recollida d’aliments pels col·lectius més vulnerables
  • Càritas Europa demana desallotjar els camps de refugiats a Grècia pel coronavirus
  • El Papa mostra la seva gratitud cap als que es preocupen pels altres
  • Càritas no tanca
  • P. Josep Miquel Bausset: Quaresma, quarantena i estabilitat
  • El Papa fa una donació de 30 respiradors a hospitals italians i espanyols
  • Concurs Bíblic de Catalunya edició especial confinament
  • Nou servei d'atenció espiritual per a malalts ingressats en centres hospitalaris
  • Els bisbes catalans parlen de la pandèmia pel coronavirus
  • El Papa concedeix la indulgència plenària en una pregària per la fi de la pandèmia

El Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa abordarà la relació entre la premsa i la religió

La consellera de Justícia, Ester Capella, es va reunir divendres, 7 de febrer passat, amb el Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, un òrgan creat l’any 2011 per assessorar el Govern en l’àmbit religiós. És la primera reunió de la consellera amb el Consell.

Direcció General d'Afers Religiosos, 10 febrer 20

Òrgan renovat i ampliat

La titular de Justícia va ratificar fa uns dies els nou membres del Consell i en va nomenar sis més. D’aquesta manera, l’òrgan ha passat a tenir quinze experts. Està presidit des de la seva creació pel filòsof Francesc Torralba. Han estat ratificats Lena de Botton, Cinto Busquet, Miquel Calsina, Ruth Giordano, Daniel Giralt-Miracle, Joan-Andreu Rocha, Francesc Xavier Marín i Yaratullah Monturiol. S’incorporen al Consell Fàtima Ahmed, Montse Castellà, Manuel Delgado, Mar Griera, Jordi Moreras i Rosa Rius. Els membres del Consell no estan remunerats.

Els mitjans de comunicació

El Consell abordarà durant els propers mesos el paper dels mitjans de comunicació en la configuració de la convivència interreligiosa. El tractament de l’àmbit religiós per part dels mitjans té un impacte enorme sobre la concepció i la comprensió del fenomen, de manera que en conforma la seva evolució i, encara més, condiciona la convivència ciutadana. La responsabilitat dels mitjans també s’ha d’estudiar en un context de gran complexitat a causa de l’impacte de les xarxes socials o l’expansió de les campanyes de desinformació.

Aquest nou treball es desenvoluparà prenent de base els quatre documents ja publicats pel Consell, que han aprofundit sobre les societats obertes, l’aportació de les tradicions religioses a la societat, l'hospitalitat com a deure i actitud espiritual i el lloc de les tradicions religioses i espirituals en el futur.

A més de la reflexió i la contextualització, els documents del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa aporten la perspectiva de les diverses confessions establertes a Catalunya i proposen pautes per als àmbits social, econòmic, educatiu, cultural, artístic, de la salut, de la immigració i del diàleg interreligiós, entre d’altres. Els documents s’han publicat en paper i en línia, i estan disponibles en català, castellà i anglès.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

TOTS ELS ACTES HAN QUEDAT TEMPORALMENT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.