Diumenge, 5 d'Abril de 2020
Sant Vicenç Ferrer, prevere
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

Les tres principals religions, unides per la llibertat religiosa

Somàlia, l’Afganistan, Myanmar o Síria són alguns dels molts països del món on es persegueixen els creients cristians, musulmans o jueus. Per això, els Estats Units s’ha proposat com a missió promoure la llibertat religiosa, perquè l’odi no tingui l’última paraula. És el que explica l’ambaixador dels EUA per a la Llibertat Religiosa, Sam Brownback, per a Rome Reports, responsable de la protecció de les minories religioses i de promoure el diàleg entre líders de les tres principals religions monoteistes. “Volem que aquestes tres religions treballant juntes es converteixin en un instrument per la pau i no per la guerra” assegura.

Arquebisbat de Barcelona, 6 febrer 20

El cas de Sudan

Amb aquest diàleg interreligiós la pau està arribant a zones amb molts anys de conflicte armat. L’ambaixador explica per exemple el cas de Sudan, on el 2019 i després de 10 anys, es va reconèixer el Nadal com a dia festiu. “Em vaig reunir dues vegades amb el president. Aquest era un dels punts clau perquè es normalitzessin les relacions entre les altres religions i l’islam” indicava explicant com amb l’antic president de Sudan havia estat sol musulmà que donava suport al terrorisme.

El cas del Sahel

En altres llocs d’Àfrica la llibertat religiosa està més amenaçada que mai. És el cas del Sahel i països com Mali, Burkina Faso o Níger. “És una situació delicada que a més està empitjorant. És una zona del món on s’està gestant la pròxima amenaça terrorista real que es farà més forta si el món no comença a prestar la deguda atenció” assegura Sam Brownback.

El cas de Nigèria

La incapacitat dels governs d’aquests països i la indiferència internacional estan afavorint la violència. En llocs com Nigèria, els pastors fulani estan sembrant el terror allà per on passen. “Assassinen principalment a cristians i també als musulmans que no consideren veritables creients –indica Brownback-. Hi ha molts interessos en joc per part dels qui financen el terrorisme i per part d’altres organitzacions que no són de la regió. S’aprofiten de la diversitat religiosa i així creen i alimenten els conflictes”.

Mantenir la pau

Per això, l’ambaixador estatunidenc vol promoure l’entesa entre els líders de les tres religions abrahàmiques per a promoure la pau. Amb un front comú unit, els extremistes tindran més difícil usar la religió amb finalitats violentes. Alhora, es busca també promoure un desenvolupament humà integral que pugui oferir oportunitats de futur als habitants d’aquests països castigats per la violència.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.