Dilluns, 30 de Març de 2020
Sant Joan Clímac, monjo
  • ”No ens oblidem de tu” Campanya de recollida d’aliments pels col·lectius més vulnerables
  • Càritas Europa demana desallotjar els camps de refugiats a Grècia pel coronavirus
  • El Papa mostra la seva gratitud cap als que es preocupen pels altres
  • Càritas no tanca
  • P. Josep Miquel Bausset: Quaresma, quarantena i estabilitat
  • El Papa fa una donació de 30 respiradors a hospitals italians i espanyols
  • Concurs Bíblic de Catalunya edició especial confinament
  • Nou servei d'atenció espiritual per a malalts ingressats en centres hospitalaris
  • Els bisbes catalans parlen de la pandèmia pel coronavirus
  • El Papa concedeix la indulgència plenària en una pregària per la fi de la pandèmia

Líders religiosos units per salvar les selves tropicals

Líders religiosos de la fe catòlica, budista, confuciana, hindú, musulmana i protestant, així com un líder de l'Aliança de Pobles Indígenes de l'Arxipèlag, s'han compromès a protegir les selves tropicals d'Indonèsia mitjançant el llançament de la Iniciativa Interconfessional de les Selves tropicals d'Indonèsia (IRI). Entre els signataris de la declaració conjunta, el 31 de gener a Jakarta: Din Syamsuddin, President General del Consell Central de Mahoma, i el Bisbe de la Diòcesi de Tanjungkarang, Mons. Yohanes Harun Yuwono, President de la Comissió Episcopal d'Indonèsia per a Assumptes ecumènics i Interreligiós.

Vatican News, 5 febrer 20

Les selves tropicals de país, que cobreixen gairebé 94 milions d'hectàrees, són un hàbitat important per a milions de persones, fonamental per a la seva subsistència, perquè proporcionen, entre altres coses, aliments, herbes i aigua neta. Tot i això, les polítiques de desenvolupament insostenible han portat a la seva destrucció.

Els dirigents -informa UCA News- van subratllar que "els governs concedeixen permisos per al cultiu en gran escala, la mineria, el desenvolupament d'infraestructures i la tala il·legal" i que "aquestes pràctiques, social i ecològicament insostenibles, han causat la pèrdua de biodiversitat, contaminat el medi ambient, degradat la qualitat de vida de les persones, ampliat la bretxa social, creat conflictes i violat els drets humans". Per aquesta raó, van dir que estaven disposats a organitzar programes regulars centrats en el suport a les activitats de sensibilització i la mobilització de les comunitats per treballar juntament amb el govern, tots els interlocutors socials i els associats de les Nacions Unides per a la protecció dels boscos tropicals.

Din Syamsuddin va dir que l'IRI d'Indonèsia lluitarà per la promulgació d'un reglament per protegir la selva tropical i que se sumi als ja existents per als boscos i la biodiversitat. Treballarà per educar i informar la comunitat regularment sobre la importància de protegir el medi ambient, tractant de crear un canvi cultural. Com va informar Mons. Yuwono, introduint en les diverses activitats la lectura de l'encíclica Laudato si, publicada pel papa Francesc el 2015, en què es requereix una acció immediata per combatre el canvi climàtic.

L'IRI va néixer per iniciativa de l'Aliança Interreligiosa Mundial Religió per la Pau (RFP) i es va llançar per primera vegada al juny de 2017 al Centre Nobel de la Pau a Oslo, Noruega. Reuneix líders i comunitats religioses que treballen colze a colze amb els pobles indígenes, els governs, la societat civil i les empreses per posar fi a la desforestació tropical.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

TOTS ELS ACTES HAN QUEDAT TEMPORALMENT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.