Dilluns, 30 de Març de 2020
Sant Joan Clímac, monjo
  • ”No ens oblidem de tu” Campanya de recollida d’aliments pels col·lectius més vulnerables
  • Càritas Europa demana desallotjar els camps de refugiats a Grècia pel coronavirus
  • El Papa mostra la seva gratitud cap als que es preocupen pels altres
  • Càritas no tanca
  • P. Josep Miquel Bausset: Quaresma, quarantena i estabilitat
  • El Papa fa una donació de 30 respiradors a hospitals italians i espanyols
  • Concurs Bíblic de Catalunya edició especial confinament
  • Nou servei d'atenció espiritual per a malalts ingressats en centres hospitalaris
  • Els bisbes catalans parlen de la pandèmia pel coronavirus
  • El Papa concedeix la indulgència plenària en una pregària per la fi de la pandèmia

Patriarca maronita: El pla de Trump per a Terra Santa és "un senyal de guerra i d'odi"

El projecte per "solucionar" el conflicte àrab-israelià proposat pel president nord-americà Donald Trump i presentat per ell com "el pla del segle" en realitat representa "un senyal d'odi, de guerra i d'opressió", i suposa encendre el foc de la discòrdia a Terra Santa, on va néixer Jesucrist. Són les paraules del cardenal libanès Bechara Boutros Rai, patriarca d'Antioquia dels maronites, pronunciades el 30 de gener durant el rés del rosari que es realitza des del mes d'octubre a la seu patriarcal maronita de Berke per invocar el regal de la pau per al Líban.

Fides, 4 febrer 20

El Primat de l'Església Maronita va convidar a tots a pregar per la Terra Santa, "on va néixer el Salvador Jesucrist, on es va revelar la Santíssima Trinitat, on es va dur a compliment el pla de salvació i redempció, es va establir l'Església i des d'on es va anunciar el Sant Evangeli a tothom". No és possible acceptar que "aquesta terra se sotmeti a una tensió semblant pels interessos privats d'una persona" que ha deixat de banda tota la història". A Terra Santa, ha afegit el cardenal maronita, jueus, cristians i musulmans conviuen "com Déu ha volgut". "I aquesta terra no pot suportar aquesta decisió política presa per l'Administració o pel President dels Estats Units". El Patriarca va concloure la seva reflexió implorant Déu que estalviï els possibles i nous patiments causats per aquest projecte del President nord-americà i va recordar que no hi pot haver pau quan prevalen la injustícia i l'arrogància.

En els últims dies, diverses realitats i organismes eclesials com els Patriarques i els caps de les Esglésies de Jerusalem, la Federació Luterana Mundial, l'Assemblea de Bisbes Catòlics ordinaris de Terra Santa, el Consell Mundial d'Esglésies i la Conferència de Bisbes Catòlics d'Anglaterra i Gal·les van expressar fortes crítiques al pla nord-americà de Trump.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

TOTS ELS ACTES HAN QUEDAT TEMPORALMENT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.