• La col·lecta "Òbol de Sant Pere" s'ajorna al 4 d'octubre
  • El Papa: la missió és un do gratuït de l'Esperit, no el resultat d'estratègies
  • Càritas segueix repartint targetes moneder per la compra d’aliments a les famílies afectades per la COVID-19
  • Mor a Bolívia el jesuïta català Maurici Barcardit
  • Pilar Ribas: “La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament tindran feina”
  • El Cardenal Czerny lliura els II Premi Pare Arrupe de Drets Humans
  • El bisbe Justí Guitart d’Urgell
  • CELAM i Religions per la pau: Proximitat als musulmans per la fi del Ramadà
  • Els bisbes catalans parlen de la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • La basílica del Sant Sepulcre reobre les seves portes aquest diumenge 24 de maig

Papa Francesc: "Seguim resant per invocar Déu el do de la plena unitat entre nosaltres"

A la tarda del dissabte 25 de gener, durant la festa litúrgica de la conversió de Sant Pau, apòstol dels gentils, el papa Francesc va donar tancament a la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, que enguany porta com a tema "Ens van tractar amb amabilitat", resant les segones vespres a la basílica de Sant Pau Extramurs a Roma. El van acompanyar el Metropolita Gennadios, representant del Patriarcat ecumènic, Ian Ernest, representant personal a Roma de l'arquebisbe de Canterbury, i un grup d'estudiants ortodoxos.

AICA, 28 gener 20

Fent referència a la lectura del llibre de Fets dels Apòstols, "Déu vol que tothom se salvi" (27, 24), el Papa va indicar que el relat reflecteix com davant la dificultat de la tempesta que els fa navegar a la deriva durant diversos dies, l'apòstol Pau no perd les esperances de sobreviure i encoratja els seus companys a seguir endavant amb confiança.

"Aquesta narració parla també del nostre camí ecumènic, orientat cap a la unitat que Déu desitja ardentment, ja que en primer lloc, ens diu que els febles i vulnerables, els que tenen poc a oferir materialment, com Pau, però que han trobat la seva riquesa en Déu, poden donar missatges preciosos per al bé de tots", va explicar el Papa.

En aquest sentit, el Sant Pare va convidar a pensar en les comunitats cristianes marginades i perseguides. "Com en la història del naufragi de Pau, sovint són els més febles els que porten el missatge de salvació més important. Perquè Déu li ha agradat així: salvar-nos no amb la força del món, sinó amb la debilitat de la Creu".

D'altra banda, Francesc va assenyalar que el relat dels Fets ens recorda un segon aspecte: la prioritat de Déu és la salvació de tots. "Aquest és el punt en el que l'apòstol insisteix: és una invitació a no dedicar-nos exclusivament a les nostres comunitats, sinó a obrir-nos a bé de tots, a la mirada universal de Déu, que es va encarnar per abraçar tot el gènere humà, i va morir i va ressuscitar per la salvació de tots. Si, amb la seva gràcia, assimilem la seva visió, podem superar les nostres divisions".

Després el Papa va fer èmfasi en un tercer aspecte de la narració, i que ha estat al centre d'aquesta Setmana de Pregària per la Unitat dels cristians: l'hospitalitat.

"Els habitants de Malta van rebre als nàufrags amb amabilitat, amb una humanitat poc comuna", narra sant Lluc en l'últim capítol dels Fets dels Apòstols. De la mateixa manera, en la Setmana de Pregària el Pontífex va exhortar a "aprendre a ser més hospitalaris, en primer lloc entre nosaltres els cristians, i també entre germans i germanes de diferents confessions".

"L'hospitalitat pertany a la tradició de les comunitats i famílies cristianes. Els nostres avis ens han ensenyat amb l'exemple que a la taula d'una casa cristiana sempre hi ha un plat de sopa per a l'amic que passa o el necessitat que truca a la porta. I en els monestirs l'hoste és tractat amb gran respecte. No perdem, a canvi, revisquem aquests costums que tenen gust d'Evangeli! ", va encoratjar el Papa.

Abans de concloure la seva homilia, el Sant Pare va dirigir una salutació cordial i fraterna al Metropolità Gennadios, representant del Patriarcat ecumènic, a Ian Ernest, representant personal a Roma de l'arquebisbe de Canterbury, i a tots els representants de les diferents Esglésies i Comunitats eclesials reunides a la basílica de Sant Pau Extramurs.

Així mateix, va dedicar unes paraules especials d'agraïment als estudiants de l'Institut ecumènic de Bossey, que visiten Roma per aprofundir en el coneixement de l'Església catòlica, als joves ortodoxos i ortodoxos orientals que estudien a Roma becats pel Comitè per a la col·laboració cultural amb les Esglésies ortodoxes, que treballa en el Pontifici Consell per a la promoció de la unitat dels cristians. "Junts, sense cansar-nos mai, seguim resant per invocar a Déu el do de la plena unitat entre nosaltres", ha acabat Francesc.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.