Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Els jesuïtes elegeixen un Superior "oriental"

Mentre rebia les felicitacions dels seus companys jesuïtes a l’aula de la Congregació, el nou superior dels Jesuïtes, el Pare Adolfo Nicolás, un company jesuïta asiàtic el convidava a cobrir-se amb una peça de vestir oriental com a símbol de benvinguda i d'acollida. I de fet, aquest jesuïta té molt d'oriental. No en va, ha passat molts anys de la seva vida en aquell continent, especialment al Japó, on va estudiar Teologia i va viure durant diferents períodes de la seva vida. Actualment era el coordinador de les províncies de l'Àsia Oriental y Oceania.

Flama .info, 21 gener 08

El Pare Adolfo Nicolás Pachón té ara 71 anys i és des de dissabte passat el setè general de la Companyia de Jesús de nacionalitat espanyola.

Va néixer a Palencia però amb la seva família es traslladaren a viure a Barcelona. Estudià al col·legi jesuïta de Roquetes de Mar (Escola Apostòlica Sant Josep). Després es traslladaria amb la seva família a Madrid on seria alumne del col·legi jesuïta d'“Areneros” (col·legi de la Immaculada i San Pere Claver).

El 1953 entrà al noviciat de Toledo dels jesuïtes i el 1960 es llicencià en Filosofia a Alcalà de Henares. Els estudis teològics els realitzà ja a Tòquio, on va ser ordenat sacerdot. Després d'uns anys com a professor de teologia a Roma, torna de nou al Japó.

El 1979 es féu càrrec de l'Institut Pastoral de Manila, a Filipines, on hi residí durant 10 anys, abans de tornar de nou al Japó i amb els anys, ser provincial en aquell país.

Aquesta experiència a Àsia, ha fet d'ell un gran coneixedor de la cultura d'aquell continent així com de les diverses confessions religioses com són el sintoisme o el budisme.

José María Fernández Martos, jesuïta, que fou provincial d'Espanya, i també amic seu resumeix així el seu perfil: “Destacaria primer, una gran sensibilitat per al diàleg amb la cultura. També la seva obertura des de la convicció que solament se salva allò que estimes”.

I el seu compromís social en viure en barris pobres a Manila i Japó. “Tot això el fa ser un home d'avui, molt obert”. El segon que destaca del nou General és “una gran capacitat d’anàlisi crítica en profunditat de les coses. Pren les monedes no pel valor aparent, sinó per la seva densitat, tant de la fe com de l’Església i de la societat”.

En tercer lloc afirma que “té una profunda consciència de Justícia Social. Per exemple, ell va traslladar el teologat jesuïta a un barri pobre de Tòquio (Japó) i a Filipines ha viscut també en un barri pobre”. Finalment, conclou Fernández-Martos “I tot això està banyat amb un gran sentit de l'humor i d'alegria. Rius amb ell”.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.