• El Secretari d'Estat de la Santa Seu es desplaçarà a Ars i Lourdes a l'agost
  • L'Arquebisbe de Barcelona presidirà la missa pels difunts en temps de pandèmia a la Sagrada Família
  • Catalonia Sacra organitza una xarxa cultural i religiosa per oferir-la com a activitat turística aquest estiu
  • Desenvolupament Humà Integral: Migrants en temps de pandèmia
  • Els Carmelites en suport dels malalts de Covid 19 de la diòcesi africana de Zomba
  • Xavier Morell, un monjo atípic
  • Cal congelar la producció i el comerç d'armes, si al multilateralisme
  • Les entitats de la Xarxa d'Acció Social i Caritativa del Bisbat de Lleida no tanquen a l'estiu
  • La Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola es reuneix a Madrid
  • El Papa sobre els migrants: "Inimaginable l'infern en els camps de detenció"

Els jesuïtes elegeixen un Superior "oriental"

Mentre rebia les felicitacions dels seus companys jesuïtes a l’aula de la Congregació, el nou superior dels Jesuïtes, el Pare Adolfo Nicolás, un company jesuïta asiàtic el convidava a cobrir-se amb una peça de vestir oriental com a símbol de benvinguda i d'acollida. I de fet, aquest jesuïta té molt d'oriental. No en va, ha passat molts anys de la seva vida en aquell continent, especialment al Japó, on va estudiar Teologia i va viure durant diferents períodes de la seva vida. Actualment era el coordinador de les províncies de l'Àsia Oriental y Oceania.

Flama .info, 21 gener 08

El Pare Adolfo Nicolás Pachón té ara 71 anys i és des de dissabte passat el setè general de la Companyia de Jesús de nacionalitat espanyola.

Va néixer a Palencia però amb la seva família es traslladaren a viure a Barcelona. Estudià al col·legi jesuïta de Roquetes de Mar (Escola Apostòlica Sant Josep). Després es traslladaria amb la seva família a Madrid on seria alumne del col·legi jesuïta d'“Areneros” (col·legi de la Immaculada i San Pere Claver).

El 1953 entrà al noviciat de Toledo dels jesuïtes i el 1960 es llicencià en Filosofia a Alcalà de Henares. Els estudis teològics els realitzà ja a Tòquio, on va ser ordenat sacerdot. Després d'uns anys com a professor de teologia a Roma, torna de nou al Japó.

El 1979 es féu càrrec de l'Institut Pastoral de Manila, a Filipines, on hi residí durant 10 anys, abans de tornar de nou al Japó i amb els anys, ser provincial en aquell país.

Aquesta experiència a Àsia, ha fet d'ell un gran coneixedor de la cultura d'aquell continent així com de les diverses confessions religioses com són el sintoisme o el budisme.

José María Fernández Martos, jesuïta, que fou provincial d'Espanya, i també amic seu resumeix així el seu perfil: “Destacaria primer, una gran sensibilitat per al diàleg amb la cultura. També la seva obertura des de la convicció que solament se salva allò que estimes”.

I el seu compromís social en viure en barris pobres a Manila i Japó. “Tot això el fa ser un home d'avui, molt obert”. El segon que destaca del nou General és “una gran capacitat d’anàlisi crítica en profunditat de les coses. Pren les monedes no pel valor aparent, sinó per la seva densitat, tant de la fe com de l’Església i de la societat”.

En tercer lloc afirma que “té una profunda consciència de Justícia Social. Per exemple, ell va traslladar el teologat jesuïta a un barri pobre de Tòquio (Japó) i a Filipines ha viscut també en un barri pobre”. Finalment, conclou Fernández-Martos “I tot això està banyat amb un gran sentit de l'humor i d'alegria. Rius amb ell”.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.