Dimecres, 5 d'Agost de 2020
Sant Joan Maria Vianney, prevere
 • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
 • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
 • 24.000 entrades per visitar la Sagrada Família durant els caps de setmana
 • Arturo Sosa: "No volem un món on els pobres siguin els que paguen la factura"
 • El Síndic recomana a les administracions que garanteixin l’alimentació d’infants vulnerables durant l’estiu
 • L'AUSP, primera institució universitària a oferir cursos de copte, siríac, egipci, arameu i hebreu modern
 • Mn. Fidel Catalán, nou vicari general del Vallès Occidental
 • Togo: La diòcesi de Sokode es beneficia del programa de govern per combatre la pobresa
 • Les paraules del Papa en coreà: un ajut espiritual per als fidels
 • Els temples de Lleida i sis poblacions del Segrià ja celebren Missa amb un terç de l'aforament

Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes

El dimarts 3 de desembre passat, va tenir lloc l’acte de lliurament del XXVI Premi Voluntariat, concedit pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, que enguany ha fet un reconeixement públic a Justícia i Pau, en obtenir la segona menció honorífica del certamen.

Justícia i Pau, 5 desembre 19

El guardó, recollit per part de Maria Bargalló (vicepresidenta de Justícia i Pau), Xavier Badia (coordinador del voluntariat de presons entre 2013 i 2019) i Josep Maria Fisa (consiliari), a l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú, premia la tasca del programa de voluntariat de l’entitat, en favor de la reinserció i rehabilitació de persones recluses als centres penitenciaris catalans.

El jurat ha valorat la intervenció de Justícia i Pau per la seva contribució a la cohesió social del territori, al foment d’una societat més apoderada i a la humanització de la situació a les presons, des de l’any 1987, però especialment en els darrers tres anys, en què el nombre de voluntaris i voluntàries del projecte no ha deixat de créixer. Actualment ja en són 76, la qual cosa ha permès que el 2018 es pogués donar atenció a més de 650 persones recluses i familiars d’aquestes.

Els interns i les internes són un col·lectiu especialment vulnerable, que en bona part està exposat a una exclusió social severa, cosa que es veu agreujada per la situació d'empresonament. Per això, Justícia i Pau treballa per consolidar els objectius següents:

 • Contribuir a la reinserció i rehabilitació de les persones empresonades, contribuir a crear un clima de convivència i respecte dins dels centres penitenciaris i, en general, ajudar els reclusos i les recluses tant com sigui possible.
 • Vetllar permanentment pel respecte dels drets humans fonamentals i la dignitat de les persones internes.
 • Finalment, la sensibilització de l'opinió pública, per tal de donar a conèixer la realitat de la presó, promoure la participació social en la reinserció i rehabilitació de les persones recluses, i fomentar una cultura més respectuosa dels drets humans i menys punitiva, així com fer possible un model de justícia restaurativa, amb l'esperança futura d'una societat sense presons.

Justícia i Pau vol aprofitar l’ocasió per felicitar les altres entitats guardonades (Fundació Espigoladors i Fundació Marianao), així com per agrair molt sincerament el valuós compromís de totes aquelles persones i entitats que han contribuït en el projecte, al llarg dels seus 32 anys de vida.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DE MOMENT LA MAJORIA DELS ACTES PRESENCIALS HAN QUEDAT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.