• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
 • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
 • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
 • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
 • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
 • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
 • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
 • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
 • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
 • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes

El dimarts 3 de desembre passat, va tenir lloc l’acte de lliurament del XXVI Premi Voluntariat, concedit pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, que enguany ha fet un reconeixement públic a Justícia i Pau, en obtenir la segona menció honorífica del certamen.

Justícia i Pau, 5 desembre 19

El guardó, recollit per part de Maria Bargalló (vicepresidenta de Justícia i Pau), Xavier Badia (coordinador del voluntariat de presons entre 2013 i 2019) i Josep Maria Fisa (consiliari), a l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú, premia la tasca del programa de voluntariat de l’entitat, en favor de la reinserció i rehabilitació de persones recluses als centres penitenciaris catalans.

El jurat ha valorat la intervenció de Justícia i Pau per la seva contribució a la cohesió social del territori, al foment d’una societat més apoderada i a la humanització de la situació a les presons, des de l’any 1987, però especialment en els darrers tres anys, en què el nombre de voluntaris i voluntàries del projecte no ha deixat de créixer. Actualment ja en són 76, la qual cosa ha permès que el 2018 es pogués donar atenció a més de 650 persones recluses i familiars d’aquestes.

Els interns i les internes són un col·lectiu especialment vulnerable, que en bona part està exposat a una exclusió social severa, cosa que es veu agreujada per la situació d'empresonament. Per això, Justícia i Pau treballa per consolidar els objectius següents:

 • Contribuir a la reinserció i rehabilitació de les persones empresonades, contribuir a crear un clima de convivència i respecte dins dels centres penitenciaris i, en general, ajudar els reclusos i les recluses tant com sigui possible.
 • Vetllar permanentment pel respecte dels drets humans fonamentals i la dignitat de les persones internes.
 • Finalment, la sensibilització de l'opinió pública, per tal de donar a conèixer la realitat de la presó, promoure la participació social en la reinserció i rehabilitació de les persones recluses, i fomentar una cultura més respectuosa dels drets humans i menys punitiva, així com fer possible un model de justícia restaurativa, amb l'esperança futura d'una societat sense presons.

Justícia i Pau vol aprofitar l’ocasió per felicitar les altres entitats guardonades (Fundació Espigoladors i Fundació Marianao), així com per agrair molt sincerament el valuós compromís de totes aquelles persones i entitats que han contribuït en el projecte, al llarg dels seus 32 anys de vida.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.