• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
  • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
  • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
  • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
  • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
  • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
  • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
  • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
  • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

El Vídeo del Papa corresponent a aquest mes de desembre, tracta sobre tants nens i nenes que avui tenen un futur incert, sobretot els que estan patint per diverses causes. Francesc insisteix que "cada nen marginat, cada nen abusat, cada nen abandonat, cada nen sense escola, sense atencions mèdiques, és un crit que s'eleva a Déu".

La Machi, 9 desembre 19

La comanda del Papa s'emmarca en una situació de la infantesa que exigeix ??mesures d'acció. Segons els informes sobre l'Estat Mundial de la Infància del 2016 i del 2017, els nens i nenes suposen gairebé la meitat dels 900 milions de persones que sobreviuen amb menys de dos dòlars al dia. El 2014, a més, es va comprovar que prop de 160 milions de tots ells presentaven retards en el creixement. Pel que fa a l'escolarització, tot i que s'hagin aconseguit èxits pel que fa a la matriculació, existeixen al voltant de 124 milions de nens i nenes que no van a l'escola, un factor que es veu agreujat pels conflictes armats que en molts llocs són cada vegada més prolongats. Lamentablement, prop de 250 milions de joves viuen en països o zones afectades pels conflictes armats. Aquestes condicions socials, econòmiques i bèl·liques obstaculitzen el seu normal desenvolupament i la recerca d'un futur prometedor.

El P. Frédéric Fornos SJ, director Internacional de la Xarxa Mundial de Pregària de Papa (inclou el Moviment Eucarístic Juvenil), subratlla que la invitació del Sant Pare a resar perquè "tots els països decideixin prendre mesures necessàries perquè el futur dels infants sigui una prioritat "no ens allibera de treballar per aquest fi en la nostra vida quotidiana, cada un dins les seves possibilitats, i en allò que podria semblar el més senzill. Recorda les paraules del papa Francesc a les famílies: "I digui, senyor o senyora ... Vostè perd temps amb els seus fills? Vostè juga amb els seus fills? -Doncs no, ja sap vostè, quan surto de casa al matí -em diu l'home- encara dormen i quan torno són al llit. També la gratuïtat, aquesta gratuïtat del papa i de la mama amb els fills, és molt important: 'perdre temps' amb els fills, jugar amb els fills. (...) Cada vegada que un nen és abandonat ... es realitza no només un acte d'injustícia, sinó que es ratifica també el fracàs d'aquesta societat ".

El Sant Pare en el Vídeo del Papa afegeix que cada un d'aquests nens i nenes "és Crist, que va venir al nostre món com un nen indefens". Ajudar-los, evitar-los el patiment i oferir oportunitats és una manera de no tallar les seves arrels, de no enfosquir el seu futur, perquè "és Crist qui ens està mirant en cada un d'aquests infants".

Resem doncs i actuem "perquè tots els països decideixin prendre mesures necessàries per fer que el futur dels infants sigui una prioritat, especialment el futur dels infants que avui estan patint". Doncs, com també Francesc va recordar en una altra ocasió, "són el present".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.