Dimecres, 5 d'Agost de 2020
Sant Joan Maria Vianney, prevere
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • 24.000 entrades per visitar la Sagrada Família durant els caps de setmana
  • Arturo Sosa: "No volem un món on els pobres siguin els que paguen la factura"
  • El Síndic recomana a les administracions que garanteixin l’alimentació d’infants vulnerables durant l’estiu
  • L'AUSP, primera institució universitària a oferir cursos de copte, siríac, egipci, arameu i hebreu modern
  • Mn. Fidel Catalán, nou vicari general del Vallès Occidental
  • Togo: La diòcesi de Sokode es beneficia del programa de govern per combatre la pobresa
  • Les paraules del Papa en coreà: un ajut espiritual per als fidels
  • Els temples de Lleida i sis poblacions del Segrià ja celebren Missa amb un terç de l'aforament

El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

El Vídeo del Papa corresponent a aquest mes de desembre, tracta sobre tants nens i nenes que avui tenen un futur incert, sobretot els que estan patint per diverses causes. Francesc insisteix que "cada nen marginat, cada nen abusat, cada nen abandonat, cada nen sense escola, sense atencions mèdiques, és un crit que s'eleva a Déu".

La Machi, 9 desembre 19

La comanda del Papa s'emmarca en una situació de la infantesa que exigeix ??mesures d'acció. Segons els informes sobre l'Estat Mundial de la Infància del 2016 i del 2017, els nens i nenes suposen gairebé la meitat dels 900 milions de persones que sobreviuen amb menys de dos dòlars al dia. El 2014, a més, es va comprovar que prop de 160 milions de tots ells presentaven retards en el creixement. Pel que fa a l'escolarització, tot i que s'hagin aconseguit èxits pel que fa a la matriculació, existeixen al voltant de 124 milions de nens i nenes que no van a l'escola, un factor que es veu agreujat pels conflictes armats que en molts llocs són cada vegada més prolongats. Lamentablement, prop de 250 milions de joves viuen en països o zones afectades pels conflictes armats. Aquestes condicions socials, econòmiques i bèl·liques obstaculitzen el seu normal desenvolupament i la recerca d'un futur prometedor.

El P. Frédéric Fornos SJ, director Internacional de la Xarxa Mundial de Pregària de Papa (inclou el Moviment Eucarístic Juvenil), subratlla que la invitació del Sant Pare a resar perquè "tots els països decideixin prendre mesures necessàries perquè el futur dels infants sigui una prioritat "no ens allibera de treballar per aquest fi en la nostra vida quotidiana, cada un dins les seves possibilitats, i en allò que podria semblar el més senzill. Recorda les paraules del papa Francesc a les famílies: "I digui, senyor o senyora ... Vostè perd temps amb els seus fills? Vostè juga amb els seus fills? -Doncs no, ja sap vostè, quan surto de casa al matí -em diu l'home- encara dormen i quan torno són al llit. També la gratuïtat, aquesta gratuïtat del papa i de la mama amb els fills, és molt important: 'perdre temps' amb els fills, jugar amb els fills. (...) Cada vegada que un nen és abandonat ... es realitza no només un acte d'injustícia, sinó que es ratifica també el fracàs d'aquesta societat ".

El Sant Pare en el Vídeo del Papa afegeix que cada un d'aquests nens i nenes "és Crist, que va venir al nostre món com un nen indefens". Ajudar-los, evitar-los el patiment i oferir oportunitats és una manera de no tallar les seves arrels, de no enfosquir el seu futur, perquè "és Crist qui ens està mirant en cada un d'aquests infants".

Resem doncs i actuem "perquè tots els països decideixin prendre mesures necessàries per fer que el futur dels infants sigui una prioritat, especialment el futur dels infants que avui estan patint". Doncs, com també Francesc va recordar en una altra ocasió, "són el present".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DE MOMENT LA MAJORIA DELS ACTES PRESENCIALS HAN QUEDAT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.