• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
  • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
  • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
  • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
  • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
  • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
  • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
  • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
  • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

Alisa Weilerstein interpreta la integral de les Suites per a violoncel de J. S. Bach al Palau de la Música Catalana

El proper dijous 12 de desembre (Sala de Concerts, 20 h), la violoncel·lista nord-americana Alisa Weilerstein, aclamada arreu del món pel seu virtuosisme natural i la intensitat del seu estil, oferirà al Palau de la Música Catalana la integral de les Suites per a violoncel, BWV 1007-1011 de J. S. Bach. En aquest concert del cicle Palau Bach, el públic podrà sentir aquestes joies musicals en la versió de Weilerstein, caracteritzada per l’espontaneïtat i sensibilitat interpretatives al servei d’un tour de force musical exigent. Una oportunitat única per gaudir d’aquesta col·lecció d’obres cabdals de l’essència musical i del llegat immens del compositor alemany. La violoncel·lista novaiorquesa tocarà les Suites per ordre numèric, les tres primeres a la primera part del concert i les tres darreres a la segona.

Palau de la Música Catalana, 5 desembre 19

Bach va compondre aquesta col·lecció de Suites per a violoncel probablement entre els anys 1717 i 1723, que remeten a una sèrie de danses de procedències diferents, com l’allemande, courante, sarabande o la gavotte, i també preludis que permeten que l’intèrpret pugui mostrar el seu virtuosisme amb l’instrument. El 1824, un segle després de la seva conclusió, es trobà a París la primera edició de què es té referència. Posteriorment se’n van fer arranjaments, però no es van considerar obres mestres i pilars fonamentals de l’instrument, i de la música en general, fins a la interpretació canònica que en va fer Pau Casals. Indissociables de la seva persona, el mestre català les va treure de l’oblit i va ser el primer a la història a interpretar-les completes dalt de l’escenari.

Sobre Alisa Weilerstein

Graduada en el programa per a joves artistes de l’Institut de Música de Cleveland, on va estudiar amb Richard Weiss, Alisa Weilerstein (Rochester, Nova York, 1982) és considerada una de les violoncel·listes revelació de la seva generació. El 1995 va debutar amb l’Orquestra de Cleveland, amb les Variacions rococó de Txaikovski, i el 1997 va debutar al Carnegie Hall amb la New York Youth Symphony. Ha estat artista ECHO Rising Stars. Ha treballat amb les orquestres més importants d’Europa i dels Estats Units i amb grans directors, com Pablo Heras-Casado, Gustavo Dudamel, Zubin Mehta, Christoph Eschenbach, Paavo Järvi, Semyon Bychkov i Iuri Temirkànov, entre d’altres. El 2010 va ser convidada per Daniel Barenboim i la Berliner Philharmoniker per interpretar el Concert d’Elgar a l’Europakonzert anual de l’orquestra, celebrat al Sheldonian Theatre d’Oxford. També ha actuat als principals festivals arreu del món com a solista, recitalista i músic de cambra, amb el favor de la crítica i el públic.

El 2011 va obtenir la Beca de la Fundació MacArthur, per “les emocionants interpretacions de música tradicional i contemporània que li han valgut un reconeixement internacional”, així com per “la precisió tècnica” i “una gran musicalitat”. La intèrpret va entrar amb força fa alguns anys al circuit internacional arran del seu primer disc amb els Concerts d’Elgar i Elliott Carter, juntament amb Daniel Barenboim i l’Staatskapelle de Berlín (Decca Classics), àlbum que va ser nominat Disc de l’Any 2013 per la revista «BBC Music». La temporada 2018-19 va llançar l’àlbum Transfigured night (Pentatone), juntament amb els Trondheim Soloists de Noruega, amb tres obres mestres de la Primera i la Segona Escola de Viena: Primer i Segon Concert de violoncel de Haydn i La nit transfigurada de Schönberg. Diagnosticada de diabetis tipus 1 als nou anys, Alisa Weilerstein col·labora amb la Juvenile Diabetes Research Foundation del Canadà amb l’objectiu de promoure la investigació sobre la malaltia i com a mostra de superació i capacitat de seguir una vida activa.

Alisa Weilerstein va debutar en solitari al Palau de la Música Catalana el 7 de maig de 2015 (Palau Cambra) amb un recital exigent en què va interpretar obres de Britten, Bach, Golijov i Kodály.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020



Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.