• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
  • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
  • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
  • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
  • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
  • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
  • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
  • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
  • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

"Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"

No construïm les nostres vides sobre coses passatgeres, anem a la "roca" que és el Senyor i allà serem feliços. És la invitació que ha fet el papa Francesc en la seva homilia de la Missa matutina celebrada aquest dijous 5 de desembre, a la capella de la Casa de Santa Marta, inspirada en l'Evangeli de Mateu: "Confiïn sempre en el Senyor, perquè el Senyor és una roca, una roca eterna".

Vatican News, 5 desembre 19

 "L'elogi de la solidesa" és el cor de la litúrgia del dia amb l'Evangeli de Mateu (Mt 7, 21. 24-27) en què Jesús compara l'home savi amb el neci: un posa al Senyor com a fonament de la seva vida, construint la seva pròpia casa sobre la roca, mentre l'altre no escolta la Paraula de Déu i viu de les aparences, construint així la seva pròpia casa sobre un fonament feble, com pot ser la sorra.

El Senyor és la roca segura i forta

El Sant Pare ha desenvolupat la seva homilia de la Missa matutina celebrada a la capella de la Casa de Santa Marta a través d'un diàleg continu amb els fidels, als qui ha demanat que reflexionessin sobre "la saviesa i la debilitat", és a dir, sobre la base de les nostres esperances, de les nostres seguretats i de la nostra vida, i demanant la gràcia de saber discernir on és la roca i on està la sorra:
La roca. Així és el Senyor. Qui s'encomana al Senyor sempre estarà segur, perquè els seus fonaments són a la roca. És el que Jesús diu en l'Evangeli. Parla d'un home savi que va construir la seva casa sobre una roca, és a dir, sobre la confiança en el Senyor, sobre coses serioses. I també aquesta confiança és un material noble, perquè el fonament d'aquesta construcció de la nostra vida és segur, és fort.

Les aparences són la sorra sobre la qual cau la vida cristiana

Savi és, per tant, qui construeix sobre la roca, a diferència del neci -ha prosseguit explicant Francesc - que és aquell que tria la "sorra que es mou" i que és arrossegada pel vent i la pluja. També és així en la vida quotidiana, en els edificis que es construeixen sense bons fonaments i després s'ensorren:

I la nostra vida també pot ser així, quan els meus fonaments no són forts. Arriba la tempesta - i tots nosaltres tenim tempestes a les nostres vides, tots, des del Papa fins a l'últim, tots - i no som capaços de resistir. I molts diuen: "No, jo canviaré la meva vida" i pensen que canviar de vida és fer servir maquillatge. Canviar de vida és anar a canviar els fonaments de la vida, és a dir, posar la roca que és Jesús. "Jo voldria restaurar aquesta construcció, aquest edifici, perquè és molt lleig, molt lleig i jo voldria embellir una mica i també assegurar els fonaments". Però si vaig a maquillar-me novament, la cosa no va cap endavant: caurà. Amb les aparences, la vida cristiana cau.

Demanem la gràcia de discernir entre roca i sorra

Només Jesús és, doncs, el fonament segur, les aparences no ajuden, i això es veu també en el confessionari - és l'exemple que dóna el Papa - només qui allà es reconeix pecador, feble, desitjós de salvació, demostra que tenen una vida basada en la roca, quant creu i compta amb Jesús com a salvació. Convertir-se, per tant, al que no s'esfondra i no passa: així li va passar a Sant Francesc Borja al 1500, quan aquest ex cavaller de la cort, davant el cos ja desfet de l'emperadriu Isabel, va prendre consciència de la caducitat i de la vanitat de les coses terrenals i va triar al Senyor i va arribar a ser sant:

"Nosaltres no podem construir la nostra vida sobre coses passatgeres, sobre les aparences, sobre el fer de compte que tot està bé. Anem a la roca, on està la nostra salvació. I allà tots serem feliços tots".

De manera que l'oració a la qual el Papa ens convida a cada un de nosaltres en aquest dia d'Advent és pensar en el fonament que donem a la nostra vida, ja sigui la roca sòlida o la sorra vana, demanant al Senyor la gràcia de saber discernir.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.