Dimecres, 5 d'Agost de 2020
Sant Joan Maria Vianney, prevere
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • 24.000 entrades per visitar la Sagrada Família durant els caps de setmana
  • Arturo Sosa: "No volem un món on els pobres siguin els que paguen la factura"
  • El Síndic recomana a les administracions que garanteixin l’alimentació d’infants vulnerables durant l’estiu
  • L'AUSP, primera institució universitària a oferir cursos de copte, siríac, egipci, arameu i hebreu modern
  • Mn. Fidel Catalán, nou vicari general del Vallès Occidental
  • Togo: La diòcesi de Sokode es beneficia del programa de govern per combatre la pobresa
  • Les paraules del Papa en coreà: un ajut espiritual per als fidels
  • Els temples de Lleida i sis poblacions del Segrià ja celebren Missa amb un terç de l'aforament

"Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"

No construïm les nostres vides sobre coses passatgeres, anem a la "roca" que és el Senyor i allà serem feliços. És la invitació que ha fet el papa Francesc en la seva homilia de la Missa matutina celebrada aquest dijous 5 de desembre, a la capella de la Casa de Santa Marta, inspirada en l'Evangeli de Mateu: "Confiïn sempre en el Senyor, perquè el Senyor és una roca, una roca eterna".

Vatican News, 5 desembre 19

 "L'elogi de la solidesa" és el cor de la litúrgia del dia amb l'Evangeli de Mateu (Mt 7, 21. 24-27) en què Jesús compara l'home savi amb el neci: un posa al Senyor com a fonament de la seva vida, construint la seva pròpia casa sobre la roca, mentre l'altre no escolta la Paraula de Déu i viu de les aparences, construint així la seva pròpia casa sobre un fonament feble, com pot ser la sorra.

El Senyor és la roca segura i forta

El Sant Pare ha desenvolupat la seva homilia de la Missa matutina celebrada a la capella de la Casa de Santa Marta a través d'un diàleg continu amb els fidels, als qui ha demanat que reflexionessin sobre "la saviesa i la debilitat", és a dir, sobre la base de les nostres esperances, de les nostres seguretats i de la nostra vida, i demanant la gràcia de saber discernir on és la roca i on està la sorra:
La roca. Així és el Senyor. Qui s'encomana al Senyor sempre estarà segur, perquè els seus fonaments són a la roca. És el que Jesús diu en l'Evangeli. Parla d'un home savi que va construir la seva casa sobre una roca, és a dir, sobre la confiança en el Senyor, sobre coses serioses. I també aquesta confiança és un material noble, perquè el fonament d'aquesta construcció de la nostra vida és segur, és fort.

Les aparences són la sorra sobre la qual cau la vida cristiana

Savi és, per tant, qui construeix sobre la roca, a diferència del neci -ha prosseguit explicant Francesc - que és aquell que tria la "sorra que es mou" i que és arrossegada pel vent i la pluja. També és així en la vida quotidiana, en els edificis que es construeixen sense bons fonaments i després s'ensorren:

I la nostra vida també pot ser així, quan els meus fonaments no són forts. Arriba la tempesta - i tots nosaltres tenim tempestes a les nostres vides, tots, des del Papa fins a l'últim, tots - i no som capaços de resistir. I molts diuen: "No, jo canviaré la meva vida" i pensen que canviar de vida és fer servir maquillatge. Canviar de vida és anar a canviar els fonaments de la vida, és a dir, posar la roca que és Jesús. "Jo voldria restaurar aquesta construcció, aquest edifici, perquè és molt lleig, molt lleig i jo voldria embellir una mica i també assegurar els fonaments". Però si vaig a maquillar-me novament, la cosa no va cap endavant: caurà. Amb les aparences, la vida cristiana cau.

Demanem la gràcia de discernir entre roca i sorra

Només Jesús és, doncs, el fonament segur, les aparences no ajuden, i això es veu també en el confessionari - és l'exemple que dóna el Papa - només qui allà es reconeix pecador, feble, desitjós de salvació, demostra que tenen una vida basada en la roca, quant creu i compta amb Jesús com a salvació. Convertir-se, per tant, al que no s'esfondra i no passa: així li va passar a Sant Francesc Borja al 1500, quan aquest ex cavaller de la cort, davant el cos ja desfet de l'emperadriu Isabel, va prendre consciència de la caducitat i de la vanitat de les coses terrenals i va triar al Senyor i va arribar a ser sant:

"Nosaltres no podem construir la nostra vida sobre coses passatgeres, sobre les aparences, sobre el fer de compte que tot està bé. Anem a la roca, on està la nostra salvació. I allà tots serem feliços tots".

De manera que l'oració a la qual el Papa ens convida a cada un de nosaltres en aquest dia d'Advent és pensar en el fonament que donem a la nostra vida, ja sigui la roca sòlida o la sorra vana, demanant al Senyor la gràcia de saber discernir.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DE MOMENT LA MAJORIA DELS ACTES PRESENCIALS HAN QUEDAT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.