• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
  • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
  • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
  • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
  • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
  • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
  • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
  • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
  • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana

Aquest dimecres 4 de desembre, a la tarda, ha conclòs la 32 Reunió de Consell de Cardenals (C6) que assessoren el Sant Pare en la reforma de la Cúria Romana i que s'han reunits durant tres dies, des del dilluns 2 de desembre. El C6 va centrar la seva activitat en aprofundir els últims aspectes de l'esborrany de la nova constitució apostòlica, el títol provisional és "Praedicate evangelium".

AICA, 5 desembre 19

L'Oficina de Premsa de la Santa Seu va precisar que van estar presents els cardenals Pietro Parolin, Óscar Rodríguez Maradiaga SDB, Reinhard Marx, Seán Patrick O'Malley OFM Cap., Giuseppe Bertello i Oswald Gracias. Amb ells estava també present monsenyor Marcello Semeraro, secretari del Consell.

El Sant Pare va participar en els treballs, excepte ahir, durant l'audiència general i compatiblement amb alguns compromisos.

L'activitat del Consell -indica el comunicat de premsa- es va orientar a aprofundir dos aspectes sobre la importància insisteix l'esborrany de la nova constitució apostòlica: les relacions entre la Cúria i les conferències episcopals i la presència dels fidels laics, homes i dones, en la presa de decisions en les oficines de la Cúria i en altres organismes de l'Església, i a estudiar les bases teològic-pastorals d'aquests aspectes.

El Consell va tenir també l'oportunitat de rebre del cardenal Michael Czerny SJ, un informe sobre els treballs de l'assemblea extraordinària del Sínode dels Bisbes sobre la Regió Panamazònica i de reflexionar, també a la llum d'algunes consideracions ofertes pel cardenal Sean Patrick O 'Malley, sobre l'elaboració del document postsinodal.

Mentre el cardenal Reinhard Marx va explicar com es desenvoluparà el proper camí sinodal a Alemanya i els temes en els quals se centraran els treballs.

Els membres de Consell de cardenals han rebut un gran nombre de comentaris tant de les conferències episcopals com sobretot dels diferents dicasteris vaticans a l'esborrany de la constitució apostòlica, que van aprovar en les reunions que van celebrar el mes d'abril passat, -que substituirà la 'Pastor bonus', aprovada per sant Joan Pau II el 1988.

La propera reunió de Consell de Cardenal serà al febrer de 2020.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.