Dimecres, 5 d'Agost de 2020
Sant Joan Maria Vianney, prevere
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • 24.000 entrades per visitar la Sagrada Família durant els caps de setmana
  • Arturo Sosa: "No volem un món on els pobres siguin els que paguen la factura"
  • El Síndic recomana a les administracions que garanteixin l’alimentació d’infants vulnerables durant l’estiu
  • L'AUSP, primera institució universitària a oferir cursos de copte, siríac, egipci, arameu i hebreu modern
  • Mn. Fidel Catalán, nou vicari general del Vallès Occidental
  • Togo: La diòcesi de Sokode es beneficia del programa de govern per combatre la pobresa
  • Les paraules del Papa en coreà: un ajut espiritual per als fidels
  • Els temples de Lleida i sis poblacions del Segrià ja celebren Missa amb un terç de l'aforament

La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue

La Parròquia de la Sagrada Família inicia la campanya de mecenatge per sufragar els treballs de restauració i trasllat del nou orgue de la Cripta. La Congregació de Religioses del Sagrat Cor de Jesús ha cedit a la parròquia un dels millors orgues romàntics que hi ha al món; un Cavaillé-Coll de 1896. “Aquest orgue de referència i únic a Catalunya encaixa de manera providencial a una de les capelles de la Cripta”. Així ho ha explicat l’arquitecte de la Sagrada Família Jordi Faulí a la presentació de la campanya.  El 1926, la Cripta va disposar d’un orgue de tubs construït a Collbató, que va ser destruït a l’inici de la Guerra Civil.

Arquebisbat de Barcelona, 5 desembre 19

«Deixa la teva empremta»

Amb el lema «Deixa la teva empremta al cor de la Sagrada Família. Apadrina l’orgue de la Cripta», la campanya convida la ciutadania a participar d’aquesta iniciativa i contribuir que la cripta on reposa Antoni Gaudí torni a tenir el seu orgue de tubs que té previst estar llest d’aquí a onze mesos. “Fem l’apadrinament perquè tothom se senti l’orgue com a seu” ha afirmat el rector de la Sagrada Família, Mn. Josep Maria Turull. “Actualment estem vivint com la recuperació dels orgues està tenint cada cop més importància. Hi ha una revolució per l’orgue. L’instrument de tubs és el que ens emociona i és capaç de transportar-nos al cel” ha indicat l’organista de la Sagrada Família, Juan de la Rubia.

Cavaillé-Coll, únic a Catalunya

L’instrument, construït l’any 1896 a París, és l’únic Cavaillé-Coll que existeix a Catalunya i encaixa de manera providencial a una de les capelles de la Cripta. L’orgue disposa de 10 registres, 548 tubs i té una gran sonoritat romàntica. “Per poder gaudir del nou orgue en la seva millor versió és necessari dur a terme una restauració a fons de tot l’instrument” ha assegurat  l’orguener i restaurador de l’orgue Albert Blancafort. Una restauració que també fa una crida. “Hem de recuperar l’esperit musical d’aquest instrument. Amb l’orgue agafem l’aire que és immaterial i el convertim en vibració i això es converteix en emoció” concretava Blancafort.

L’orgue del Col·legi del Sagrat Cor

L’instrument donat és un orgue de tubs d’estil romàntic construït el 1890 a París per la firma Cavaillé-Coll, amb motiu de l’edificació de l’Església del Col·legi del Sagrat Cor del carrer Diputació de Barcelona, on l’instrument ha estat els darrers 125 anys. Així mateix, l’instrument comparteix amb la Cripta la mateixa estètica, la mateixa època de construcció i el mateix estil. “És molt bonic posar a l’abast aquest orgue creat per acompanyar al culte”; ha assegurat Margarida Bofarull, representant de la Congregació de Religioses del Sagrat Cor i delegada diocesana de Fe i Cultura.

Com apadrinar el nou orgue

“Les persones que desitgin col·laborar amb la iniciativa, disposen de diverses opcions. Poden fer una aportació de forma presencial a la Cripta de la Sagrada Família, en efectiu, targeta o emplenant la butlleta de donació”; explicava així Mn. Turull. Una altra forma de participar és a través del seu web, que permet apadrinar els tubs de l’orgue en diverses modalitats -50 €, 150 €, 500 €, 1.000 €- o bé col·laborar fent donatius d’altres imports.

Avantatges d’apadrinar

Les persones que col·laborin amb una aportació de 50 € o superior gaudiran d’un certificat d’apadrinament i veuran el seu nom inscrit a una placa commemorativa situada a la Cripta. També podran participar en l’acte d’agraïment als padrins, que consistirà en una visita guiada a la Sagrada Família, una explicació sobre l’orgue i un concert final a la Cripta.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DE MOMENT LA MAJORIA DELS ACTES PRESENCIALS HAN QUEDAT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.