• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
  • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
  • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
  • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
  • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
  • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
  • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
  • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
  • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue

La Parròquia de la Sagrada Família inicia la campanya de mecenatge per sufragar els treballs de restauració i trasllat del nou orgue de la Cripta. La Congregació de Religioses del Sagrat Cor de Jesús ha cedit a la parròquia un dels millors orgues romàntics que hi ha al món; un Cavaillé-Coll de 1896. “Aquest orgue de referència i únic a Catalunya encaixa de manera providencial a una de les capelles de la Cripta”. Així ho ha explicat l’arquitecte de la Sagrada Família Jordi Faulí a la presentació de la campanya.  El 1926, la Cripta va disposar d’un orgue de tubs construït a Collbató, que va ser destruït a l’inici de la Guerra Civil.

Arquebisbat de Barcelona, 5 desembre 19

«Deixa la teva empremta»

Amb el lema «Deixa la teva empremta al cor de la Sagrada Família. Apadrina l’orgue de la Cripta», la campanya convida la ciutadania a participar d’aquesta iniciativa i contribuir que la cripta on reposa Antoni Gaudí torni a tenir el seu orgue de tubs que té previst estar llest d’aquí a onze mesos. “Fem l’apadrinament perquè tothom se senti l’orgue com a seu” ha afirmat el rector de la Sagrada Família, Mn. Josep Maria Turull. “Actualment estem vivint com la recuperació dels orgues està tenint cada cop més importància. Hi ha una revolució per l’orgue. L’instrument de tubs és el que ens emociona i és capaç de transportar-nos al cel” ha indicat l’organista de la Sagrada Família, Juan de la Rubia.

Cavaillé-Coll, únic a Catalunya

L’instrument, construït l’any 1896 a París, és l’únic Cavaillé-Coll que existeix a Catalunya i encaixa de manera providencial a una de les capelles de la Cripta. L’orgue disposa de 10 registres, 548 tubs i té una gran sonoritat romàntica. “Per poder gaudir del nou orgue en la seva millor versió és necessari dur a terme una restauració a fons de tot l’instrument” ha assegurat  l’orguener i restaurador de l’orgue Albert Blancafort. Una restauració que també fa una crida. “Hem de recuperar l’esperit musical d’aquest instrument. Amb l’orgue agafem l’aire que és immaterial i el convertim en vibració i això es converteix en emoció” concretava Blancafort.

L’orgue del Col·legi del Sagrat Cor

L’instrument donat és un orgue de tubs d’estil romàntic construït el 1890 a París per la firma Cavaillé-Coll, amb motiu de l’edificació de l’Església del Col·legi del Sagrat Cor del carrer Diputació de Barcelona, on l’instrument ha estat els darrers 125 anys. Així mateix, l’instrument comparteix amb la Cripta la mateixa estètica, la mateixa època de construcció i el mateix estil. “És molt bonic posar a l’abast aquest orgue creat per acompanyar al culte”; ha assegurat Margarida Bofarull, representant de la Congregació de Religioses del Sagrat Cor i delegada diocesana de Fe i Cultura.

Com apadrinar el nou orgue

“Les persones que desitgin col·laborar amb la iniciativa, disposen de diverses opcions. Poden fer una aportació de forma presencial a la Cripta de la Sagrada Família, en efectiu, targeta o emplenant la butlleta de donació”; explicava així Mn. Turull. Una altra forma de participar és a través del seu web, que permet apadrinar els tubs de l’orgue en diverses modalitats -50 €, 150 €, 500 €, 1.000 €- o bé col·laborar fent donatius d’altres imports.

Avantatges d’apadrinar

Les persones que col·laborin amb una aportació de 50 € o superior gaudiran d’un certificat d’apadrinament i veuran el seu nom inscrit a una placa commemorativa situada a la Cripta. També podran participar en l’acte d’agraïment als padrins, que consistirà en una visita guiada a la Sagrada Família, una explicació sobre l’orgue i un concert final a la Cripta.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.