• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
  • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
  • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
  • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
  • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
  • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
  • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
  • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
  • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

Xile, un pla econòmic de govern per frenar la crisi

El ministre de Finances de Xile, Briones, anuncia un pla de suport de 5,5 milions de dòlars per a l'economia, mentre continuen les protestes i els incidents de violència.

Vatican News, 5 desembre 19

Augment de la despesa pública, assistència a petites i mitjanes empreses, reconstrucció del metro de Santiago i creació de 100.000 noves ocupacions. Aquesta és la resposta del govern xilè per enfrontar la crisi econòmica, social i política del país, que ha estat escenari de protestes des del 18 d'octubre. Les manifestacions, que van esclatar contra l'augment en el preu dels bitllets de metro, es van convertir en el mitjà de reclamar la igualtat social.

La situació econòmica al país

L'anunci del govern es va produir el mateix dia en què el Banc Central de Xile va anunciar un fort descens del 3,4% en l'activitat econòmica de país, el pitjor exercici en comparació amb el registrat el 2009. Per frenar la caiguda del 'peso', afectat per la crisi, el banc central a finals de novembre va anunciar una injecció de liquiditat de 20 mil milions.

Per aturar la crisi, necessitem la fi de la violència, el diàleg i un nou lideratge

El pare Felipe Herrera, oficial del Dicasteri per a la Comunicació de la Santa Seu, va dir que hi ha una esperança en que aquest pla que serveixi "perquè hem vist com el nivell de l'economia s'ha ensorrat, encara que tots sabem que, si la violència i el saqueig no acaben, això no ajudarà a ningú. Avui el problema no són tant les manifestacions, sinó la violència als carrers ". El pare Felipe també subratlla la necessitat de diàleg, sense el qual no hi haurà solució, i d'un nou lideratge:" Per frenar la violència, necessitem identificar líders, aquest és un problema social però també una crisi política ", ha afegit el pare Felipe.

 

 


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.