• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
  • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
  • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
  • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
  • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
  • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
  • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
  • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
  • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

El proper diumenge Francesc retrà homenatge a la Mare de Déu a la Plaça d'Espanya de Roma

El 8 de desembre, Solemnitat de la Immaculada Concepció, el papa Francesc resarà com de costum a peu de la columna que sosté l'estàtua de la Mare de Déu. Els franciscans de la Basílica dels Sants Apòstols animaran la jornada amb cants i pregàries.

Vatican News, 5 desembre 19

El papa Francesc anirà diumenge que ve, Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Verge, per retre homenatge a l'estàtua de la Mare de Déu a la Piazza Mignanelli, al costat de la Plaça d'Espanya. Una tradició que es repeteix des de 1953, i que testimonia l'especial relació del bisbe de Roma amb la seva ciutat. Francesc arribarà a les 16.00 hores - informa un comunicat de la diòcesi de Roma - i serà rebut pel Cardenal Vicari Angelo De Donatis i per les autoritats civils. Després el Sant Pare resarà davant del monument i deixarà un ram de flors a la base de la columna.

La festa d'una ciutat

Són molts els grups i organitzacions de ciutadans que aquest dia retran homenatge a Maria, començant pel Cos de Bombers, que col·locarà una corona de flors al braç de l'estàtua de la Mare de Déu a la part superior del monument, inaugurada pels bombers el 8 de desembre de 1857. També hi seran presents, entre els altres grups, els nuclis empresarials d'ACLI, les Associacions Cristianes de Treballadors Italians, a Roma, Atac-Cotral, les societats encarregades del transport públic del municipi de Roma i suburbà, Acea, empresa multiserveis activa en la gestió i desenvolupament de xarxes i serveis en els sectors de l'aigua, l'energia i el medi ambient, INPS-Inpdap, l'Institut Nacional de previdència social i empleats de Roma Capitale, l'ens territorial especial amb autonomia particular que administra el territori del municipi de Roma.

Promoure la trobada amb Maria

Els franciscans de la Basílica dels Sants Apòstols s'encarregaran de la recepció durant tot el dia i animaran la jornada amb cants i moments de pregària, rebent a les confraries, als grups de laics i a les parròquies que portaran el seu homenatge floral a la Mare de Déu. "No es tracta només d'ordenar les flors, sinó sobretot de mantenir, en un dia de celebració i d'alegria, un clima de reflexió que afavoreixi realment la trobada amb Maria", explica el frare Angelo Sforza, rector de la Basílica, en el comunicat de premsa. Darrere de la columna hi haurà sacerdots per a les confessions i també estarà present el grup d'evangelitzadors del carrer anomenats la Sveglia Franciscana, conformat per joves clergues estudiants de la Seraphicum i alguns laics de la Milícia de la Immaculada, fundada per Sant Maximilià Koibe.

La novena a la Basílica dels Sants Apòstols

Mentrestant, a la Basílica dels Sants Apòstols, a les 18.30 hores, té lloc en aquests dies la novena més antiga dedicada a la Immaculada Concepció a Roma. El 2 de desembre va ser presidida pel Cardenal Fernando Filoni, Prefecte de la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles, el dimarts 3 de gener, pel Cardenal Joa Braz De avoi, Prefecte d'Instituts de Vida Consagrada i Societat de Vida Apostòlica. Ahir 4 fou presidida pel Cardenal Beniamino Stella, Prefecte de la Congregació per al Clergat; aquest dijous 5 pel Cardenal Leonardo Sandri, prefecte de la Congregació per a les Esglésies Orientals; el divendres 6, serà el torn del Cardenal Giuseppe Versaldi, Prefecte de la Congregació per a l'Educació Catòlica, i el dissabte 7, la novena serà presidida pel Cardenal Gianfranco Ravasi, President de la Congregació per a l'Educació Catòlica.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.