• Ministeris eclesials per a les dones
  • Assemblea de la Comissió Episcopal de Comunicació Social de la CEE
  • Amuntegament, epidèmies i violència a les presons d'Hondures
  • La muntanya Hermon és ara una reserva natural del Líban
  • Moçambic: Destruïda completament la missió de Nangololo, ocupada pels insurgents a l'octubre
  • La Pastoral d'Escolta de l'Arquebisbat de Lima atén més de 2.600 trucades
  • Escrits dominicals dels bisbes catalans
  • Moren dos preveres del Bisbat de Solsona
  • Estats Units prepara la seva tradicional col·lecta per a l'Església d'Amèrica Llatina
  • V Setmana de la Bíblia amb el lema “Sortim a sembrar la Paraula”

La Facultat Pere Tarrés acull una jornada sobre la importància de l’educació en el desenvolupament

Amb la voluntat de posar en relleu l’educació en valors i l’educació per al desenvolupament en el món universitari el 14 de novembre passat es va celebrar a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL la jornada “Aprendre a construir el món junts: de la teoria a la pràctica”, de la mà de Mans Unides i la Universitat Ramon Llull.

Fundació Pere Tarrés, 20 novembre 19

Durant la presentació de la jornada el director general de la Fundació, Josep Oriol Pujol, va destacar la voluntat social del projecte de la Fundació: "El nostre model educatiu i social té molt present la responsabilitat social, la solidaritat i la defensa dels drets de les persones. Eduquem per fer créixer en valors". Alhora, va voler ressaltar que la voluntat de la jornada era ajudar a despertar consciències i formar en valors.

Per la seva banda, Josep Maria Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull (URL) va opinar que “cal aprofitar la ‘caixa de ressonància’ que és una universitat per difondre realitats incòmodes i propagar valors”. Garrell va afegir que un dels objectiu de la jornada era “traslladar a les nostres comunitats tot el que Mans Unides fa” així com “conscienciar a la nostra gent a treballar més i millor pel bé comú”.

El delegat a Barcelona de Mans Unides, Joan Martí, va explicar que Mans Unides té l’objectiu de sensibilitzar la societat per donar a conèixer què és el món Sud i va comentar que Mans Unides compta amb 6.000 voluntaris i el 50% porta més de 20 o 30 anys. Dirigint-se als estudiants presents a la jornada, va destacar que “la relació i estima que tenim entre els voluntaris és l’explicació dels fruits que estem recollint” i va desitjar “que aquesta jornada us mogui el cor i us porti a implicar-vos".

Per finalitzar la presentació de la Jornada, Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona, va valorar molt positivament la jornada per la combinació de teoria i pràctica i va agrair la implicació dels docents i de l’alumnat pel seu interès en construir el món junts.

“Educar en la ciudadania: aprender a construir un mundo nuevo juntos” va ser la ponència inicial, que va presentar Jesús Vilar, expert en ètica i director del postgrau Ètica Aplicada a l’Acció Social i Psicoeducativa de la Facultat, que dirigeix conjuntament amb la Dra. Montserrat Esquerda i el Dr. Joan Canimas, i que es fa en col·laboració amb l’Institut Borja de Bioètica. Vilar assegurava, citant Jaques Delors, que l’educació  implica aprendre a conèixer, a fer, a ser i sobretot a viure junts.

Durant la jornada, l’equip de Mans Unides va organitzar un taller, on hi van participar tots els assistents i, després de la posada en comú, la Jornada va finalitzar amb la presentació del Projecte social “Woldreader. Dar acceso a la cultura y a la educación a través de la tecnología para construir un mundo más justo”.

La Jornada s’emmarca dins el  màster de Cooperació i del postgrau en Ètica Aplicada a l’Acció Social i Psicoeducativa de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DE MOMENT LA MAJORIA DELS ACTES PRESENCIALS HAN QUEDAT SUSPESOS O AJORNATS.

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström reprenen les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.